سبک زندگی

تحقیق درباره آثار سوء شبکه های ماهواره ای بیگانه تفکر هشتم

پاسخ سوال درباره آثار سوء شبکه های ماهواره ای بیگانه تحقیق کنید سایت رشد تفکر هشتم

تحقیق درباره آثار سوء شبکه های ماهواره ای بیگانه تفکر هشتم ؛ در این نوشته از بخش آموزش و پرورش ماگرتا به جواب و پاسخ سوال درباره آثار سوء شبکه های ماهواره ای بیگانه تحقیق کنید فعالیت در منزل صفحه 54 کتاب تفکر و سبک زندگی پایه هشتم متوسطه اول پرداخته ایم. در ادامه با ما همراه باشید.

همچنین بخوانید: جواب سوالات درس رسانه ها و تاثیرات آنها بر زندگی ما تفکر هشتم
و
جواب فعالیت در منزل صفحه 44 و 48 تفکر هشتم

تحقیق درباره آثار سوء شبکه های ماهواره ای بیگانه تفکر هشتم
تحقیق درباره آثار سوء شبکه های ماهواره ای بیگانه تفکر هشتم

جواب فعالیت در منزل صفحه ۵۴ درس رسانه ها و تاثیرات آنها بر زندگی ما تفکر هشتم

در فعالیت در منزل صفحه 54 درس رسانه ها و تاثیرات آنها بر زندگی ما تفکر هشتم سوالاتی مطرح شده است که در زیر به پاسخ آنها پرداخته ایم.

از دو فعالیت زیر یکی را به دلخواه انتخاب کنید.

1) با جمع آوری انواع روزنامه ها، مجلات در دسترس و تصاویری از رسانه های مختلف، نمایشگاهی را در مدرسه خود تشکیل دهید.

پاسخ: این مورد به عهده دانش آموزان می باشد.

2) با مراجعه به شبکه رشد و یا وب گاه تبیان، درباره آثار سوء شبکه های ماهواره ای بیگانه تحقیق کنید.

درباره آثار سوء شبکه های ماهواره ای بیگانه تحقیق کنید تفکر هشتم

فرهنگ مبتذل غربی که از طریق برنامه‌های ماهواره‌ای بین مسلمانان رواج یافته و گاهاً جای گزین ارزش‌های اصیل و اسلامی آنها می شود؛ مانند شیطان گام به گام از نظر اعتقادی و اخلاقی افراد را منحرف می‌کند به طوری که هر فرد خود می‌تواند ترویج کننده آن فرهنگ باشد.

متأسفانه استفاده از ماهواره عادات زشتی را در جامعه ترویج می‌دهد و باعث می‌شود که گوهر تقوا از بین برود. بسیاری از شبکه‌های ماهواره‌ای منشأ فساد هستند و آثارشان بر تربیت انسان‌ها بسیار مخرب است. ظاهر زیبا، جذاب و فریبنده این دستگاه تاکنون خانواده‌های زیادی را گرفتار کرده و اگر حساسیت نشان داده نشود و مراقبت صورت نگیرد، آمار خانواده‌های گرفتار در این دام روز به روز افزایش خواهد یافت.

آرام، بی سرو صدا و نامرئی و تدریجی بودن از ویژگی‌های این جنگ نرم است که به مراتب از جنگ سخت دشوارتر است. پیشگیری و مراقبت بر عدم ابتلا به دام دشمن بسیار سودمندتر از درمان است، بنابراین باید مقابل هجمه‌های مخرب هوشیار بود.

با شناخت به موقع این آسیب ها، می توان زمینه را برای بهره برداری هر چه بهتر از این تکنولوژی، آماده ساخت. بنابراین در ادامه با برخی از آسیب ها و پیامدهای منفی ماهواره برای کودکان، جوانان و بزرگسالان، آشنا می شویم.

بحران در خانواده ایرانی

خانواده به عنوان امن ترین حریم حیات انسانی کارکرد خود را از دست داده است . دیوارهای این حریم به روی همه باز شده است. عصری که به نام عصر ارتباطات نام گرفت تأثیر خود را بر این چهار دیواری گذاشت و آن را از اختیاری بودن محض بیرون آورد. امواج رادیو و تلویزیون و این اواخر، ماهواره و تلویزیون کابلی و اینترنت و… به خانه های خانواده های گرم و صمیمی سرازیر شد و آنها را با انواع مختلف سلیقه ها، فرهنگ ها و هنجارها در قالب برنامه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آشنا کرد.

خانواده جدید چنان ابعادی یافته که هرگز در تاریخ نداشته است. افراد خانواده عادت کردند که با تاریکی هوا در خانه جمع شوند وبه رادیو یا تلویزیون گوش فرا دهند. این روند نیز روز به روز به سمت فردی شدن سوق پیدا کرده است به طوری که افراد خانواده با کامپیوتر واینترنت وروزنامه و… به صورت فردی، سرخود را گرم می کنند. خانواده با وجود داشتن ویژگی های مختص خود که برای سلامت جســم وروح انسان ها در تمامی جوامع مفید بوده است در معرض تهدیدهای بسیاری است.

تجربه نشان داده است که تمدن هایی که به خانواده اهمیت نداده اند وبحران ایجاد شده در خانواده ها را به جامعه منتقل کرده اند دچار بحران تمدنی شده اند.

ترویج خشونت

یکی از مهمترین و آشکارترین آسیب‌های فیلم‌ها و برنامه‌های شبکه‌های ماهواره‌ای و بازی‌های رایانه‌‌ای خشن غربی، افزایش خشونت در جامعه است.

همین چند وقت پیش رسانه‌ها خبری را منتشر کردند که جوانی تحت تأثیر برنامه‌های ماهواره خواهر زاده کودک خود را به قتل رساند. در برنامه‌های این شبکه‌ها صحنه‌های خشن بدون توجه به سن مخاطب نمایش داده می‌شود و مسلماً افراد چه بخواهند و چه نخواهند این برنامه‌ها در ضمیر ناخود آگاه آنها تأثیر می‌گذارد.

گاهی خصوصاً در فیلمهای سه بعدی چنان هنرمندانه صحنه‌ها را ساخته‌اند که افراد انگار که آموزش خشونت می‌بینند و در صحنه‌های مشابه آن صحنه، ناخودآگاه رفتاری مشابه آن را انجام خواهند داد.

تأثیر بر فرهنگ و هویت اجتماعی بدون در نظر گرفتن جنس (دختر یا پسر)

پس از ورود تلویزیون های ماهواره ای به فضای فرهنگی جوامع به ویژه جوامع درحال توسعه ، جامعه شناسان به آثار و پیامدهای آن توجه کردند ونشان دادند که آثار آن بر جامعه وتغییر و تحولاتی که قادر است بر روی جامعه و فرهنگ آن انجام دهد گوناگون است.

نگاهی به بخش عظیمی از برنامه های تلویزیون ماهواره، که مخصوص جوانان تهی و پخش می شود، نشان می دهد که این محصولات چگونه در کار تولید شکلی آرمانی از زندگی هستند. هویت فردی و اجتماعی در اجتماعات و جامعه های که زیر نفوذ این وسایل ارتباطی اند، در مسیر فرا ملیتی شدن ، دگرگون شدن، متزلزل شدن و دگرگون شدن حرکت می کند.

سست شدن بنیاد خانواده

متأسفانه ورود بدون کنترل ماهواره در خانواده‌ها را به تعبیری می‌توان ورود یک فرد نامحرم و لاابالی و دوست ناباب برای بچه‌ها و خانواده تشبیه کرد که به دنبال اختلاف بین زن و شوهر است و به ناموس او چشم طمع دارد، و دین آنها را می‌گیرد، اعتقادات آنها را ضعیف می‌کند، مرزهای حیا و غیرت را می‌شکند، حقایق سیاسی و اجتماعی را وارونه جلوه می‌دهد، وقت آنها را می‌دزد و آنها را به همدیگر بد بین می‌کند. خرید ماهواره برای منزل ورود چنین افرادی به منزل است.

مجاز شمردن خیانت زن به شوهر و عادی سازی روابط با جنس مخالف، عادی سازی روابط دختر و پسر قبل از ازدواج، زشتی‌ زدایی از حاملگی بدون روابط قانونی و ازدواج، اهانت به والدین و بی توجهی به آنها، نفوذ جادو و طلسم در زندگی؛ همه نشان می‌دهد که شبکه‌های ماهواره‌ای بطور هدفمند عفت و غیرت و روابط خانوادگی سالم را نشانه گرفته است.

نهادینه کردن بی غیرتی

یکی از ویژگی‌های مهمی که اسلام و دیگر ادیان آسمانی حتی کسانی که اهل دین‌داری نیستند برای یک مرد ارزش می‌دانند غیرت است و تقریباً همه مردان جامعه ما روی ناموس خود حساسیت دارند و ناموس یکی از ویژگی‌های آشنای فرهنگ ماست.

یکی از موانع اصلی انحراف و یکی از سدهای محکم فرهنگی جامعه ما در برابر فساد و انحراف همین غیرت است.

اگر مردی حساسیت خود را نسبت به ناموس از دست بدهد می‌تواند زمینه ساز انحراف بشود چرا الان بعضی از مردان جامعه ما هیچ حساسیتی نسبت به آرایش و پوشش‌های زننده همسران و دختران و نوامیس خود ندارند؟

این موضوع مهمی است آیا این مردان نمی‌دانند که مردانی که از چشمان خود مراقبت نمی‌کنند چگونه و با چه نگاه لذت جویانه‌ای به ناموسشان نگاه می‌کنند؟

پس چرا با علم به این مسأله باز هم جلوگیری نمی‌کنند و شاید هم خودشان همسرشان را به این نوع پوشش دعوت می‌کنند؟

این به خاطر ضعف غیرت است و آن ویژگی مردانه است که این ویژگی زنانه را حفظ می‌کند و غرب در شبکه‌های ماهواره‌ای به‌ ویژه در فارسی وان و من و تو به شدت بر این مسأله با حساسیت تمرکز دارد که غیرت مردان ما را ضعیف کنند چون آنها می‌دانند تا غیرت مردان باشد عفت و حیای زن لکه‌دار نمی‌شود.

افزایش مصرف گرایی

زمان زیادی از برنامه های ماهواره ای به تبلیغات کالاهای مختلف اختصاص یافته است. بیشتر این تبلیغات بر محور کالاهای بهداشتی، آرایشی و مُد است. این تبلیغات آنچنان با جذابیت و پرتکرار ارئه می شوند که مخاطب خود را به خرید آن ترغیب و وسوسه می کند.

در چند سال اخیر بسیاری از رسانه های داخلی مانند تلویزیون و روزنامه سعی کرده اند مردم را نسبت به نادرست بودن و زیان آور بودن این تبلیغات و محصولات آگاه کنند اما این روند گویا همچنان ادامه دارد و نتیجه ای جز افزایش مصرف گرایی ندارد.

با توجه به ضررهایی که برای دیدن ماهواره برشمردیم و همچنین بحث مسلمان بودن و مذهبی بودن ما که مطرح می شود، خود این امر باعث می شود که ما ماهواره را نگاه نکنیم و سعی کنیم به سمت آن نرویم وگرنه علاوه بر اثرات سوئی که می تواند برای جامعه اسلامی داشته باشد با اعتقادات ما کاملا منافات دارد و انسان نمی تواند به مقصد نهایی خود که ایمان به خدا باشد برسد.

همچنین بخوانید: جواب فعالیت های درس آداب معاشرت و گفت و گو تفکر هشتم

توجه: شما دانش آموز پایه هشتم متوسطه اول می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب سوالات فعالیت های کتاب تفکر و سبک زندگی پایه هشتم متوسطه اول ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل سرچ کنید.

در انتها امیدواریم که مقاله جواب فعالیت در منزل تحقیق درباره آثار سوء شبکه های ماهواره ای بیگانه صفحه 54 کتاب تفکر و سبک زندگی هشتم متوسطه اول ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫22 دیدگاه ها

  1. عالی بودش کامل و جامع.. ولی کاش میشدش ک، یکم خلاصه تر بنویسیدش چون واقعن اینهمه نیاز نیسش.. بازم ممنونم ازتون.. من هر وق ب یه همچین تحقیقاتی نیاز داشته باشم میام ب سایت شما چون وااااقعن مطالبتون مفیدن ممنون و خسته نباشین💜

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × دو =