سبک زندگی

سوالات متن درس پنجم سلامت و بهداشت دوازدهم با جواب

نمونه سوال های امتحانی تشریحی و جای خالی درس 5 پنج کتاب سلامت و بهداشت پایه دوازدهم با جواب

نمونه سوالات متن درس ۵ پنجم «بهداشت و ایمنی مواد غذایی» کتاب سلامت و بهداشت پایه دوازدهم کلیه رشته های نظری ، فنی حرفه ای و کاردانش متوسطه دوم را می توانید در ادامه این مطلب از بخش آموزش و پرورش ماگرتا ، مشاهده نمایید.

همچنین بخوانید: سوالات متن درس چهارم سلامت و بهداشت دوازدهم با جواب

سوالات متن درس پنجم سلامت و بهداشت دوازدهم با جواب
سوالات متن درس پنجم سلامت و بهداشت دوازدهم با جواب

نمونه سوال های متن امتحانی درس 5 پنجم سلامت و بهداشت دوازدهم

۱) چرا باید بهداشت مواد غذایی را رعایت کنیم؟

پاسخ: تا کارایی لازم برای حفظ سالمت بدن حاصل شود و از ابتلا به بیماری‌های مختلف مانند مسمومیت‌ها و بیماری‌های انگلی در امان بمانیم.

۲) منظور از بهداشت مواد غذایی چیست؟

پاسخ: رعایت اصول و موازین بهداشتی یا انجام یک سری اعمال در کلیه مراحل تهیه و تولید، حمل و نقل، نگهداری، فروش و مصرف مواد غذایی به منظور کاهش آلودگی های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی را تا حدّی که برای سلامت انسان زیان بار نباشد، بهداشت مواد غذایی می گویند.

۳) .بیشترین آلودگی در مواد غذایی چگونه ایجاد می شود؟

پاسخ: بر اثر بی احتیاطی در مراحل فراوری، تولید، نگهداری، حمل و نقل و عرضه مواد غذایی ایجاد می‌شود.

۴) اصول و موازین بهداشتی مواد غذایی یعنی چه؟

پاسخ: انجام یک سری اعمال در کلیه مراحل از تهیه و تولید تا مصرف مواد غذایی است که از آلودگی و فساد مواد غذایی جلوگیری می‌کند.

۵) اصول و موازین بهداشتی مواد غذایی را بیان کنید؟

پاسخ: ۱- رعایت بهداشت فردی افراد مؤثر در فرایند تولید غذا
۲- رعایت بهداشت مواد غذایی از تهیه تا مصرف
۳- رعایت بهداشت محیط.

۶) برای افراد شاغل در مکان‌های تهیه، تولید و توزیع غذا چه مواردی از اهمیت بسزایی برخوردار است؟

پاسخ: داشتن کارت بهداشت و رعایت بهداشت فردی.

۷) نکات بهداشت فردی افراد مؤثر در فرایند تولید غذا را ذکر کنید؟

پاسخ: پوشیدن لباس تمیز و پوشاندن موی سر- نداشتن زیورآلات – پوشاندن بینی و دهان هنگام عطسه و سرفه – گذاشتن پوشش بهداشتی بر روی خراش‌ها و زخم های دست و انگشتان – شست‌وشوی صحیح دست‌ها قبل از کار – کوتاه نگه‌داشتن ناخن‌ها و در صورت امکان استفاده از دستکش بهداشتی.

۸) برای سالم بودن غذا در مرحله طبخ و نگهداری توجه به چه نکاتی لازم است؟

پاسخ: پختن کامل غذا – نگهداری غذا به صورت داغ یا سرد

۹) چه زمانی پخت غذا کامل است؟

پاسخ: زمانی که تمام قسمت‌های آن حداقل ۷۰ درجه سانتی گراد حرارت دیده باشد.

۱۰) برای سلام ماندن غذا به مدت طولانی باید در چه دمایی نگهداری شود؟

پاسخ: غذا باید به صورت کاملا داغ (۷۰ درجه سانتی گراد به بالا) و یا کاملا سرد (زیر ۱۰ درجه سانتی گراد) نگهداری شود تا به مدت طولانی سالم بماند.

۱۱) اصول بهداشتی محیط مواد غذایی را ذکر کنید؟

پاسخ: تهیه آب سالم و کافی – دفع صحیح زباله و مواد دفعی – مبارزه با حشرات و جوندگان ناقل بیماری – پیشگیری از ورود گرد و غبار و مواد خارجی در غذا.

۱۲) فساد مواد غذایی چیست؟

پاسخ: زمانی که یک ماده غذایی از نظر رنگ، بو، طعم و مزه دچار تغییراتی شود و ارزش غذایی آن از بین برود یا کاهش یابد، می‌گوییم ماده غذایی دچار فساد شده است.

۱۳) چه عواملی سبب ایجاد فساد در مواد غذایی می‌شوند؟

پاسخ: عوامل شیمیایی – عوامل بیولوژیکی – عوامل فیزیکی – عوامل مکانیکی.

۱۴) عوامل شیمیایی (افزودنی‌ها، مواد شیمیایی داخل مواد غذایی یا موجود در محیط) چگونه باعث فساد مواد غذایی می شوند؟

پاسخ: این عوامل گاهی به طور ناخواسته مواد غذایی را آلوده می کنند مثل استفاده غیرمجاز از سموم دفع آفات نباتی یا حشره کش‌ها در هنگام کاشت.

۱۵) عوامل بیولوژیکی (میکروب‌ها، انگل‌ها، حشرات و جوندگان) چگونه باعث فساد مواد غذایی می شوند؟

پاسخ: حشرات موذی از جمله سوسکهای خانگی که به (سوسری) معروف اند می‌توانند به وسیله کرک، ترشحات دهان و مدفوع، میکروب‌ها را از منابع آلوده به مواد غذایی منتقل کنند.

۱۶) بهترین شیوه مبارزه با مگس، سوسک و امثال آنها (عوامل بیولوژیکی) چیست؟

پاسخ: نظافت مداوم محیط، نصب در و پنجره های توری، سرپوشیده نگه داشتن مجاری فاضلاب و دفع به موقع زباله است.

۱۷) عوامل فیزیکی (نور، حرارت، رطوبت، زمان و …) چگونه باعث فساد مواد غذایی می شوند؟

پاسخ: برای نمونه اگر درجه حرارت محیط برای بافت و نوع ماده غذایی مناسب نباشد، بافت آن تخریب شده یا تغییرات نامطلوب در ماده غذایی ایجاد می‌شود. به همین دلیل لازم است مواد غذایی فاسد شدنی در یخچال نگهداری شوند.

۱۸) عوامل مکانیکی (ضربه دیدن در حین برداشت، انتقال و نگهداری) چگونه باعث فساد مواد غذایی می شوند؟

پاسخ: برای نمونه در میوه‌های ضربه دیده، با گذشت زمان، از محل نقاط آسیب دیده، کپک‌ها و باکتری‌ها به درون میوه نفوذ کرده و باعث فساد آنها می‌شوند که نمونه‌ای از آلودگی ناشی از عوامل مکانیکی است.

۱۹) در موقع خرید میوه‌ها باید به چه نکاتی توجه کرد؟

پاسخ: باید به تازگی، شادابی، عطر و بو و پوست آنها توجه کرد که لهیده، لکه دار و صدمه خورده نباشد، سپس آنها را در محل خنک و نسبتاً تاریک نگهداری کرد.

۲۰) بیماریهای غذازاد یا بیماری‌های ناشی از غذا چگونه ایجاد می شوند؟

پاسخ: بیماری‌هایی هستند که به عللی از جمله پایین بودن سطح بهداشت فردی یا بهداشت محیط، عدم دسترسی به آب سالم در بعضی از مناطق یا استفاده از آب نامناسب در تهیه غذا، فراوری نامناسب غذا، گسترش استفاده از غذاهای خیابانی و نبودن نظارت مناسب بر آنها، غذاهای آماده، مخلوط شدن فاضلاب های خانگی و صنعتی با آب کشاورزی، استفاده نامناسب و بی رویه از آفت کش‌ها و سموم دفع آفات در کشاورزی، شرایط نامناسب نگهداری بعضی از محصولات مانند غلات، دانه‌های روغنی، حبوبات و برخی از میوه‌های خشک و نیز به دلیل باقی ماندن داروهای دامی در محصولات گوشتی و فراورده‌های شیری ایجاد می‌شوند.

۲۱) توصیه‌های خودمراقبتی برای داشتن تغذیه سالم، ایمن و بهداشتی را بنویسید؟

پاسخ: در انتخاب و مصرف مواد غذایی به دو اصل «تنوع» و «اعتدال» توجه کنید.
– وزن خود را در حد متعادل حفظ کنید.
– دریافت فیبر غذایی روزانه را افزایش دهید.
– مصرف شیر، ماست و پنیر کم چرب (کمتر از ۱/۵ درصد) را در برنامه غذایی روزانه افزایش دهید.
– مصرف چربی و روغن خود را در حد امکان کم کنید.
– در مصرف گوشت و فراورده‌های آن دقت کنید.
– مصرف قند، شکر، شیرینی و شکلات را محدود کنید.
– نمک کمتر مصرف کنید و از نمک ید دار استفاده کنید.
– به میزان کافی آب سالم و پاکیزه در طول روز بنوشید.
– هنگام طبخ و مصرف مواد غذایی، بهداشت فردی را رعایت کنید.
– هنگام تهیه مواد غذایی به استانداردهای سلامت آن همچون برچسب موادغذایی، نشان استاندارد و … توجه کنید.
– برای نگهداری مواد غذایی بسته بندی شده به دستورات روی برچسب غذایی توجه کنید.
– برای نگهداری مواد غذایی پخته شده در یخچال از ظروف دربسته یا روکش دار استفاده کنید.
– غذاهای آماده را از محل‌هایی که اصول بهداشتی را رعایت می‌کنند تهیه کنید.
– مصرف غذاهای آماده (فست فود) را به حداقل ممکن برسانید.

۲۲) برای افراد شاغل در مکان‌های تهیه، تولید و توزیع غذا، داشتن کارت بهداشت و رعایت ……… از اهمیت بسزایی برخوردار است.

پاسخ: بهداشت فردی

۲۳) ضربه در حین برداشت میوه جزء عوامل …… فساد در مواد غذایی است.

پاسخ: فیزیکی

۲۴) بیماری‌های ناشی از مصرف غذاهای آلوده را بیماری …….. می‌گویند.

پاسخ: غذازاد

۲۵) در حال حاضر بیماری‌های ناشی از مصرف ……. یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی جوامع بشری به ویژه در کشورهای در حال توسعه و محروم است.

پاسخ: غذاهای آلود

۲۶) بیماری‌های ناشی از مصرف غذاهای آلوده باعث کاهش …….. و همچنین کاهش بهره وری افراد در کشورها می‌شود.

پاسخ: توسعه انسانی

نکته مهم: دانش آموزان عزیز، تنها به خواندن این سوالات اکتفا نکنید و حتما متن درس را هم به دقت مطالعه کنید.

همچنین بخوانید: جواب فعالیت های درس پنجم سلامت و بهداشت دوازدهم
و
سوالات متن درس سوم سلامت و بهداشت دوازدهم با جواب

توجه: شما دانش آموز پایه دوازدهم رشته های نظری و فنی حرفه ای و کاردانش می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب تمرینات و فعالیت های دروس کتاب سلامت و بهداشت دوازدهم متوسطه دوم ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.

✅ در انتها امیدواریم که مقاله سوالات متن درس ۵ پنجم کتاب سلامت و بهداشت پایه دوازدهم متوسطه دوم ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. شما می توانید سوالات خود را در بخش نظرات بیان کنید. 💕

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫5 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 5 =