ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل خفته را خفته کی کند بیدار

بازنویسی، انشا و تاریخچه حکایت «خفته را خفته کی کند بیدار» با توضیح کامل

معنی ضرب المثل خفته را خفته کی کند بیدار چیست؟ فردی که خودش نا آگاه و نادان است و درک درستی از زندگی ندارد نمی‌تواند به دیگران هم آموزش بدهد که چه چیزی درست است، چه چیزی غلط. چنین فردی اول باید خودش رفتار و منش درست را یاد بگیرد و خود را آگاه کرده و به معلوماتش اضافه کند.

این ضرب المثل می‌خواهد بگوید کسی که خودش خواب است و از دنیا بی خبر، نمی‌تواند اطرافیان را بیدار کند و هوشیار. برای آشنایی با مفهوم بیشتر در رابطه با این حکایت، در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه ما باشید.

معنی ضرب المثل خفته را خفته کی کند بیدار

مفهوم ضرب المثل خفته را خفته، کی کند بیدار

هر چیزی که تا به حال ادعا کرده‌اند که انسان بی خبر و خفته نمی‌تواند کسی را متوجه اطلاعاتی بکند، ادعای بی معنی و بیهوده‌ای است. هر آدمی می‌تواند از گفته‌های بزرگان ‌جهان و حوادثی که در دنیا اتفاق می‌افتد استفاده کند و به دانشش بیفزاید، حتی نوشته‌هایی هم که روی دیوار است، برای هر شخصی می‌تواند اندرزگو باشد و او را از خواب غفلت بیدار کند.

با توجه به گفته‌های سعدی این حرف اشتباه است که خفته نمی‌تواند خفته را بیدار کند، بلکه بسیار اتفاق می‌افتد که کسی خودش اهل عمل نیست سخنی را بر زبان بیاورد که سبب راهنمایی دیگران شود و آن‌ها را از خواب نادانی بیدار کند، هرچند خودش در خواب و بی اطلاعی به سر ببرد.

داستان و تاریخچه حکایت خفته را خفته کی کند بیدار

ریشه این ضرب المثل در واقع مصراعی از یک شعر سنایی است که می‌فرماید: عالمت غافلست و تو غافل/ خفته را خفته کی کند بیدار؟

یعنی کسی که دیگران را نصیحت می‌کند، در صورتی که خود نیز به آن نصیحت عمل نمی‌کند یا فردی که چیزی را نمی‌داند در عین نادانی، می‌خواهد به دیگران چیزی یاد بدهد.

گسترش و باز آفرینی ضرب المثل

هر کسی که می‌خواهد کاری انجام دهد یا هدفی دارد برای مشورت و مشاوره به سراغ آدم‌های دانا و با تجربه می‌رود، تا آنها بتوانند راه درست را براساس دانشی که دارند به آن فرد نشان دهند و کمکش کنند.

انشا با موضوع خفته را خفته کی کند بیدار

مقدمه: مفهومی که به ما این ضرب المثل می‌رساند، چندان بیراه و اشتباه هم نیست. به این منظور افرادی که توانایی امور مدیریت هیچ کاری را ندارند، در کار خود مانده‌اند، چه برسد که به دیگران کمک کنند.

بدنه: اینکه هرکسی نظریه‌ای دارد مشخص و روشن است، اما به دیدگاه عموم این ضرب المثل معنای واضحی دارد، که شخصی که خود از پس کار های خود بر نمی‌آید چگونه می‌تواند کار دیگران را راه بیندازد. گاهی هم نیاز به عمل آوردن نیست چنین شخصی در گفتگو هم می‌تواند کمکی کند.

نتیجه: اگر عقل ما می‌گوید که سخنی یا پندی درست است مهم نیست گوینده آن چه شخصی باشد و آیا اصلا گوینده خود به حرفش عمل می کند یا خیر. ما باید هر کجا حرف صحیحی شنیدیم و ذهنمان آن را تایید کرد قبول کنیم و به آن عمل کنیم. ما می‌توانیم از دیگران و تجربیاتی که به دست آوردن استفاده و درس بگیریم تا زندگی برایمان بهتر شود.

اصطلاح انگلیسی ضرب المثل
When does the sleeper wake up

☑️ به پایان ضرب المثل خفته را خفته کی کند بیدار رسیده‌ایم، اگر دیدگاهی در این رابطه دارید حتما آن را از بخش نظرات با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل زمین گرد است
معنی ضرب المثل بخور بخواب کار من است
معنی ضرب المثل شتر در خواب بیند پنبه دانه

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 3 =