زندگینامهفرهنگ و هنر

تحقیق درباره حضرت زینب (س) ✍️ برای کودکان و تمامی پایه ها

مقاله در مورد زندگینامه حضرت زینب سلام الله علیها و ازدواج و فرزندان ایشان

تحقیق درباره حضرت زینب (س) برای کلاس سوم ؛ حضرت زینب یکی از بانوان دانا و خردمند بوده که نوه پیامبر اکرم (ص) و دختر امیرالمومنین (ع) بود. در این نوشته از بخش تحقیق ماگرتا قصد داریم زندگینامه این بانوی بزرگوار را مرور کنیم.

مطلب پیشنهادی: تحقیق درباره حضرت زهرا (س)

تحقیق درباره حضرت زینب (س)

زندگینامه و معرفی حضرت زینب (س)

این بانو نقش عظیمی در پاسداری از آرمان‌های قیام عاشورا داشت و توانست افراد بسیاری را تحت تاثیر قرار دهد. زندگی این حضرت از تولد آغاز شد و با ازدواج، بروز واقعه عاشورا و در نهایت فوت ایشان پایان یافت. این بانوی بزرگوار و گران قدر دارای شجاعت بسیاری بوده و با شهامت خود در برابر اتفاقات رخ داده الگوی بسیاری از بانوان سرزمینمان قرار گرفته است. ایشان مقام بلند مرتبه‌ای را در جهان به خود اختصاص داده و دارای دانایی و استعدادهای بسیاری بوده است.

حضرت زینب یکی از دختران شایسته و با ایمان در اسلام بوده است که در روز ۵ جمادی الاول در شهر مدینه منوره چشم به جهان گشود. ایشان سومین فرزند حضرت امیرالمومنین (ع) بود. نام ایشان توسط پیامبر اکرم (ص) بنام زینب انتخاب شد که بعدها به گوش رسید که خداوند از طریق فرشته خود (جبرئیل) به پیامبر وحی شده که نام دختر حضرت فاطمه (س) را زینب بنامند.

زینب به معنای درختی خوشبو و نیکو منظر و یا زین اب است که زین اب به معنی باعث افتخار و سربلندی پدر بود. از القاب حضرت زینب (س) می‌توان به مواردی همانند عقیله بنی هاشم، معصومه صغری، فصیحه، عارفه، فاضله و… اشاره کرد. این حضرت با تمامی اتفاقاتی که در زندگی خود تجربه کرد، باز هم خود را نباخت و روی پایش ایستادگی کرد و قادر به شکست تمامی مشکلات و سختی‌ها شد. از اتفاقات رخ داده برای ایشان می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • فوت و از دست دادن جد بزرگش پیامبر اکرم (ص)
  • شهادت پدرش
  • مریضی و شهادت مادرش
  • شهادت برادرش
  • روبرو شدن با واقعه کربلا و عاشورا
  • به اسارت برده شدن در کوفه و شام
  • و…

صبر و استقامت حضرت زینب زبان زد عام و خاص بوده و با شهامت و مقاومت در برابر مشکلات قادر شده تا در مقابل دشمنان ایستادگی نماید. از ویژگی‌های ایشان می‌توان به برخورداری از قلبی بزرگ و مهربان، نشان ندادن ضعف، حیا و عفاف، مقاومت، پایداری، شهامت و… اشاره کرد.

حضرت زینب (س) در روز خونین عاشورا با مشاهده پیکر خون آلود برادر خود امام مجتبی (ع) با خدایش چنین گفت: که بار خدایا! این قربانی و پیکر کشته را از ما در راه خود بپذیر.

ازدواج و فرزندان حضرت

حضرت زینب (س) با موافقت پدر و مادر خود، با پسر عمویش (عبدالله جعفر) ازدواج کرد که برخی از افراد مورخ با تحقیقاتی که انجام داده‌اند، تاریخ ازدواج آن‌ها را سال هفدهم هجری بیان کرده‌اند. حضرت زینب (س) و عبدالله 4 پسر و 1 دختر به نام‌های علی، عون، عباس، محمد و ام کلثوم داشتند.

دو پسر آن‌ها محمد و عون در واقعه کربلا توسط دشمنان به شهادت رسیدند. ام کلثوم دختر ایشان نیز توسط معاویه برای یزید خواستگاری شد ولی امام حسین (ع)، سبب ازدواج ام کلثوم با قاسم بن محمد بن جعفر بن ابی طالب شد.

مقالات پیشنهادی:
تحقیق در مورد معجزات حضرت موسی (ع)
وظایف منتظران امام زمان (عج)
انشا درمورد امام علی (ع)

به پایان تحقیق درباره‌ی حضرت زینب (س) رسیدیم؛ اگر دیدگاهی در این رابطه دارید حتما آن را از بخش نظرات با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 3 =