سبک زندگی

جواب تمرین صفحه ۳۵ و ۳۶ ریاضی نهم ✍️ با تدریس ویدیویی

گام به گام درس استدلال فصل 3 ریاضی نهم ؛ حل تمرینات صفحه 35 و 36 با توضیحات

جواب صفحه ۳۵ و ۳۶ ریاضی نهم از فصل سوم، درس اول «استدلال» و پاسخ تمرین صفحه 35 و 36 ریاضی پایه نهم متوسطه را در ادامه در بخش آموزش و پرورش ماگرتا برای شما دانش آموز کوشا آماده کرده ایم.

پاسخ صفحه بعدی: جواب صفحه ۳۷ ریاضی نهم

جواب کاردرکلاس و تمرین صفحه ۳۵ و ۳۶ ریاضی نهم

توضیح صفحه 35 و 36 ریاضی نهم

در ویدیو زیر می توانید پاسخ تمرین صفحه 35 و 36 را با توضیح کامل مشاهده کنید و مشکلات خود را برطرف کنید. همچنین در ادامه مقاله نیز به این سوالات پاسخ داده شده است.


پاسخ تمرین صفحه ۳۵ ریاضی نهم

۱- در شکل های زیر منصف های سه ضلع مثلث ها را رسم کنید:

گام به گام صفحه 35 و 36 ریاضی نهم متوسطه با راه حل

آیا فقط با توجه به این شکل ها، می توان نتیجه گرفت که محل برخورد عمود منصف های هر مثلث همیشه درون مثلث قرار دارد؟ چگونه می توانید درستی ادعای خود را نشان دهید؟

خیر با کمک مثال نقض می توانیم بفهمیم که این ادعا صحیح نمی باشد. زیرا در مثلث قائم الزاویه، محل برخورد روی وتر مثلث و در مثلث با یک زاویه باز، خارج از مثلث قرار دارد. همچنین مثلث زیر نیز یک مثال نقض است:

حل تمرین صفحه 35 ریاضی پایه نهم متوسطه

۲- نیما و پژمان مشغول دیدن مسابقات وزنه برداری بودند. وزنه برداری می‌خواست وزنه ای ۱۰۰ کیلویی را بلند کند. آنها هر دو عقیده داشتند که او نمی تواند وزنه را بلند کند؛ برای ادعای خود استدلال های متفاوتی می کردند.

نیما: زیرا هفته پیش این وزنه بردار تمرینات بهتری انجام داده بود، با این حال نتوانست وزنه ۹۰ کیلویی را بلند کند.
کاملاً منطقی به نظر می‌رسد. اگر کسی نتوانسته وزنه ۹۰ کیلویی را بلند کند، بعید است که بتواند وزنه سنگین‌تر یعنی ۱۰۰ کیلویی را بلند کند.

پژمان: امروز دوشنبه است. من بارها مسابقات این وزنه بردار را دیده ام. او هیچ گاه در روزهای زوج موفق نبوده است.
غیرمنطقی است. زیرا زوج و فرد بودن روزها و وزنه‏ برداری هیچ ارتباطی به یکدیگر ندارند.

استدلال کدام یک قابل اعتمادتر است؟ درباره استدلال ها بحث کنید.
به نظر من استدلال نیما بهتر است، چون او توسط مطالعه اطلاعات و داده های اثبات شده به این نتیجه رسیده است. اما زوج یا فرد بودن روز هیچ تاثیری در آمادگی جسمانی یک وزنه بردار ندارد.

حل تمرین صفحه ۳۶ ریاضی نهم

۳- چون من تا به حال هیچ وقت تصادف نکرده ام، در سفر آینده نیز تصادف نخواهم کرد. این استدلال مشابه کدام یک از استدلال های زیر است؟

الف) چون برخی مثلث ها قائم الزوایه اند؛ پس مثلث های متساوی الاضلاع هم قائم الزوایه اند.
ب) همه فیلم های جنگی که تاکنون دیده‌ام، جذاب بوده اند. فیلمی که دیروز دیدم جذاب بود، پس فیلم جنگی بوده است.
ج) چون تمام بچه های خاله های من دختر هستند، پس بچه خاله کوچکم هم که به زودی به دنیا می آید دختر خواهد بود.
د) چون همه قرص های مسکن خواب آور است، پس در این قرص ها ماده ای هست که باعث خواب آلودگی می شود.

از نظر فرض درست و نتیجه نادرست: شبیه گزینه‌های (الف)، (ب) و (ج).
از نظر شباهت استدلال و منطق حاکم در فرض و نتیجه، این استدلال شبیه گزینه (ج) می باشد.

۴- حمید و وحید می دانستند که علی، حسن، حسین و باقر برادرند و : علی از حسین بزرگ تر و حسن از باقر کوچک تر است و باقر از علی کوچک تر و حسن نیز از حسین کوچک تر است. هر دو نفر اعتقاد داشتند که علی از حسن بزرگ تر است؛ اما استدلال های متفاوتی می‌کردند.

حمید: در تمام خانواده هایی که دو فرزند به نام های علی و حسن داشته اند، علی فرزند بزرگ تر بوده است.
وحید: چون علی از حسین بزرگ تر و حسن از حسین کوچک تر است، پس علی از حسن بزرگ تر است.

استدلال کدام یک درست است؟ درباره درستی استدلال ها بحث کنید.
همانطور که در کتاب خواندیم استدلالی درست است که بر پایه اطلاعات و داده های اثبات شده باشد. پس استدلال اول به طور کلی اشتباه است چون هیچ ربطی با اطلاعات داده شده از مسئله ندارد. چون علی از حسین بزرگ تر و حسین نیز از حسن بزرگ تر است، پس قطعا علی از حسن نیز بزرگ تر است.
حسن < حسین < باقر < علی

۵- معلم از دانش‌آموزان خواست با استدلال ریاضی ثابت کنند که در مثلث متساوی‌الساقین زاویه‌های مجاور به قاعده با هم برابرند. احمد زاویه‌ها را با نقاله اندازه‌گیری کرد و نتیجه گرفت که زاویه‌ها مساوی هستند. چرا این روش برای اثبات کردن درست نیست؟ چرا اندازه‌گیری روش مناسبی برای نتیجه‌گیری نیست؟

جواب: زیرا اندازه‌گیری‌ها معمولاً دارای خطاست و نمی‌توان به صورت قطعی به آن اعتماد کرد. در واقع اندازه‌گیری، روشی تجربی است که با وجود اهمیتش، نمی‌تواند جایگزین دقت و استواری استدلال‌های ریاضی شود.

❤️ دانش آموز عزیز مطالب این صفحه صرفا جنبه کمک آموزشی دارد و شما برای استفاده از آن ها باید یک بار خودتان تمامی سوالات این صفحه را حل کنید سپس اگر مشکلی داشتید از این مطالب کمک بگیرید. با این کار در امتحان و پرسش های کلاسی دچار مشکل نخواهید شد.

پاسخ صفحه قبلی: جواب صفحه ۳۴ ریاضی نهم

🔚 اگر سوالی در رابطه با جواب تمرین صفحه ۳۵ و ۳۶ ریاضی نهم دارید آن را از قسمت دیدگاه بپرسید. همچنین جهت مشاهده گام به گام سایر صفحات کتاب کافیست آن را به همراه عبارت «ماگرتا» در گوگل جست و جو نمایید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

‫48 دیدگاه ها

  1. درست میگی ، ولی وقتی ما بخوایم عمودمنصف ها رو تو یه نقطه مشخص کنیم و ادامه اش میدیم و روی وتر مثلث به هم برخورد میکنن

  2. خیلی ممنون واقعا اینکه در کنارش توضیح هم میدین و نکته میگین خیلی خوبه با تشکر 🫐💕

  3. عالیه ممنونم بابت اینکه وقتی ک میرم کلاس با کلی انرژی میگم ک خانم خودم نوشتم تمرینات رو 😅

  4. سلام عالی بود ممنون
    مگه عمودمنصف خطی نیست که به وسط هر ضلع مثلث عمود میشه
    پس چرا داخل سوال یک تمرین جایی که پرسیده ادعای خود را نشان دهید مثلث قائم الزاویه روی وتر هستش؟

    1. چون استدلالش اشتباه بود. عمود منصف های مثلث فقط داخل مثلث همدیگر رو قطع نمی کنند مثل مثلث 150 درجه که بیرون همدیه رو قطع میکنند

  5. خیلی خوب بودش نه حالا از بحث اینکه جواب های درس رو میخواستم ولی خب در کنار جواب یاد هم می‌گرفتم ب هر حال خیلی قشنگ استدلال آمرده بودین و توضیح درسی داده بودین

  6. عالی من تونستم ریاضی رو خوب بفهمم فیلم ها رو هم دیدم خواهش میکنم دوباره تمرین های بعدی کتاب ریاضی نهم را بگذارید ممنون🙂🙂😀😀😍🥰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + 3 =