جواب درس سوم دین و زندگی دوازدهم انسانی صفحه ۳۲ ، ۳۳ ، ۳۴ ، ۳۵ ، ۳۷ و ۳۸
گام به گام پاسخ و حل فعالیت های صفحه 32 ، 33 ، 34 ، 35 ، 37 و 38 درس 3 سوم دینی دوازدهم علوم انسانی
جواب درس سوم دینی دوازدهم انسانی : در این مطلب از بخش آموزش و پرورش ماگرتا با پاسخ و جواب سوالات تدبر در قرآن ۱ و ۲ ، خودارزیابی ، تحلیل و بررسی و اندیشه و تحقیق صفحه ۳۲ ، ۳۳ ، ۳۴ ، ۳۵ ، ۳۷ و ۳۸ درس ۳ سوم توحید و سبک زندگی دین و زندگی ۳ پایه دوازدهم ادبیات و علوم انسانی آشنا می شوید. در ادامه با ما همراه باشید.
بعدی: جواب درس چهارم دین و زندگی دوازدهم انسانی
جواب تدبر در قرآن ۱ صفحه ۳۲ درس سوم دین و زندگی دوازدهم انسانی
پس از ترجمه آیه زیر، با تدبر در آیه زیر به سؤالات پاسخ دهید:
اِنَّ اللّٰهَ رَبّی وَ رَبُّکُم فَاعبُدوهُ هٰذا صِراطٌ مُستَقیمٌ [سورهٔ آلعمران / ۵۱]
همانا خداوند پروردگار من و پروردگار شماست. پس او را بندگی کنید. [که] این راه راست [و درست] است.
۱- چرا تنها خداوند را باید عبادت کرد؟
پاسخ: پذیرش توحید عملی و عبادت و بندگی خداوند.
۲- چرا خداوند بندگی خود را، راه راست و درست زندگی بیان کرده است؟
پاسخ: صراط مستقیم یا راه استوار همان بندگی خدا و تحقق توحید در عمل است.
پاسخ خودارزیابی صفحه ۳۳ درس ۲ دین و زندگی دوازدهم انسانی
با تفکر در رفتارهای خود، بررسی کنید که تا چه اندازه ویژگیهای توحید فردی در شما وجود دارد.
پاسخ: ۱) قرار دادن تصمیم ها و فعالیت ها متناسب با رضایت خدا
۲) همه حوادث عالم را حکیمانه می دانم.
۳) استوار و صبور در برابر مشکلات
۴) شخصیتی ثابت و پایدار دارم.
۵) برای حفظ مخلوقات و سلامتی خود و دیگران می کوشم.
جواب تدبر در قرآن ۲ صفحه ۳۴ درس سوم دینی دوازدهم انسانی
با توجه به آیهٔ زیر به سؤالات پاسخ دهید:
وَ مِنَ النّاسِ مَن یَعبُدُ اللّٰهَ عَلیٰ حَرفٍ فَاِن اَصابَهُ خَیرُ اطماَنَّ بهِ وَ اِن اَصابَتهُ فِتنَةُ انقَلَبَ عَلیٰ وَجهِه خَسِرَ الدُّنیا وَ الآخِرَةَ ذٰلِکَ هُوَ الخُسرانُ المُبینُ [سورهٔ حج / ۱۱]
از مردم کسی هست که خدا را بر یک جانب و کنارهای [تنها به زبان و هنگام وسعت و آسودگی] عبادت و بندگی میکند، پس اگر خیری به او رسد، دلش به آن آرام میگیرد و اگر بلایی به او رسد، از خدا رویگردان میشود. او در دنیا و آخرت، [هر دو]، زیان میبیند. این همان زیان آشکار است.
۱- پرستشی که از روی ایمان باشد با پرستشی که از روی تردید باشد چه تفاوتی دارد؟
پاسخ: پرستشی که از روی ایمان است در مواجهه با هر گناه استوار بوده و آنها را زمینه رشد و شکوفایی از سوی خداوند می داند و از آنها مطابق فرمان و رضای الهی عبور می کند. اما در پرستش از روی تردید در مواجهه با خیر دل خوش می کند و در آن توقیف می کند و در مقابل هر گناهی استقامت ندارد.
۲- چرا برخی انسانها در برابر هر خیر و شری که به آنها میرسد دو روش متفاوت پیش میگیرند؟
پاسخ: زیرا این افراد فقط در حاشیه بنده خدا هستند و از متن دینداری دور هستند و با کوچکترین حرکتی از دین خارج می شوند و وقتی به آنها خوشی و خیری می رسد، بدون توجه به وظایف بندگی به آن دل خوش می کنند.
پاسخ و معنی آیه صفحه ۳۵ درس سوم دین و زندگی دوازدهم انسانی
یا اَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا لا تَتَّخِذوا عَدُوّی وَ عَدُوَّکُم اَولِیاءَ تُلقونَ اِلَیهِم بِالمَوَدَّةِ وَ قَد کَفَروا بِما جاءَکُم مِنَ الحَقِّ ... [سورهٔ ممتحنه / 1]
ای کسانی که به خدا ایمان آوردهاید، دشمن من و دشمن خودتان را دوست نگیرید، [به گونهای که] با آنان مهربانی کنید. حال آنکه آنان به دین حقّی که برای شما آمده است، کفر ورزیدهاند…
جواب تحلیل و بررسی صفحه ۳۷ درس سوم دینی دوازدهم انسانی
دربارهٔ این سؤالها فکر کنید و در صورت نیاز با دبیر خود مشورت کرده و پاسخی برای هریک تهیه نما یید؛ سپس نتیجهٔ تحلیل و بررسی خود را در کلاس ارائه کنید.
– آیا به طور کلی انسان امروزی بیش از گذشته به یاد خداست؟
پاسخ: خیر، زیرا جاذبه های دروغین و دنیوی برای غفلت انسان از خداوند زیاد شده است.
– آیا مردم در انتخاب نوع پوشش، غذا، تفریح، مشاهدهٔ فیلم، مطالعهٔ کتاب، ورود به سایتهای اینترنتی و شبکههای اجتماعی حلال و حرام الهی را مراعات میکنند؟
پاسخ: در اکثر موارد خیر؛ زیرا پیروی از دستورات خداوند مستلزم مقاومت در برابر وسوسه های هوای نفس است که بیشتر انسان های امروزی در برابر آن دچار اشتباه و غفلت می شوند.
– آیا بشر امروز اصولاً به دنبال یادگیری تکالیف الهی خود است؟
پاسخ: خیر؛ زیرا ایمان انسان امروزی به خدا در اثر جاذبه های دنیوی و نظریه های رایج مطرح شده ضعیف شده است؛ در نتیجه او دچار غفلت و فراموشی می شود.
– الگوهای بشر امروزی چگونهاند؟ آیا الگوهایی هستند که سبک زندگی آنها مورد پسند و رضایت خداوند باشد؟
پاسخ: خیر، متأسفانه امروزه بسیاری از الگوها و مدها مورد پسند خداوند نیستند. به خصوص مدهای غربی. و و برخی از مسلمانان آگاهانه یا کورکورانه از آنها تقلید می کنند و از مسیر اطاعت خداوند منحرف می شوند. اما باز هم برخی الگوهای خوب نیز هست که مورد پسند خداوند می باشد، مانند ادامه دادن راه و پیام شهدا
– به نظر شما چگونه میتوان مظاهر شرک را از جامعه دور کرد و مظاهر توحید را تقویت نمود؟
پاسخ: در ابتدا می بایست اقدام به اصلاح امور در زندگی فردی خود کنیم تا گناهان به صورت اجتماعی در نیایند؛ چرا که در این صورت اصلاح آنان بسیار مشکل خواهد بود و در مرحله بعد نیز باید امر به معروف و نهی از منکر در جامعه نهادینه شود تا جامعه ای موحد به وجود بیاید.
جواب اندیشه و تحقیق صفحه ۳۸ درس ۳ دین و زندگی دوازدهم انسانی
آیا میتوان تنها به جنبهٔ فردی توحید عملی معتقد بود ولی جنبهٔ اجتماعی آن را قبول نداشت؟
پاسخ: خیر؛ زیرا انسان موحد باید در محیط و جامعه سالم زندگی کند تا اوامر (دستورات) خداوند را اجرا کند; همچنین برخی احکام اجتماعی اسلام مانند امر به معروف و نهی از منکر نشان می دهد که انسان موحد نمی تواند نسبت به جامعه خود بی تفاوت باشد.
قبلی: جواب درس دوم دین و زندگی دوازدهم انسانی
توجه: شما دانش آموزان عزیز پایه دوازدهم انسانی متوسطه دوم اگر می خواهید به راحتی به تمام مطالب آموزشی کتاب دین و زندگی (۳) پایه دوازدهم رشته علوم انسانی دسترسی داشته باشید، تنها کافیه جواب درس مورد نظرتان را به همراه عبارت « ماگرتا » در گوگل جست و جو کنید.
در انتها امیدواریم که مقاله جواب فعالیت های درس سوم کتاب دین و زندگی پایه دوازدهم انسانی متوسطه دوم ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد و توانسته باشید تا از آن استفاده و بهره برده باشید.