جواب کاوش کنید صفحه ۲۰ و ۲۱ شیمی دوازدهم تجربی و ریاضی ؛ در این مقاله به پاسخ و جواب سوالات تمرین کاوش کنید صفحه ی 20 و 21 فصل اول مولکول ها در خدمت تندرستی کتاب شیمی دوازدهم تجربی و ریاضی فیزیک متوسطه دوم پرداخته ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.
بعدی: جواب باهم بیندیشیم صفحه ۲۲ و ۲۳ شیمی دوازدهم
جواب خود را بیازمایید صفحه ۲۴ شیمی دوازدهم
جواب پیوند با ریاضی صفحه ۲۴ و ۲۵ شیمی دوازدهم
جواب باهم بیندیشیم صفحه ۲۶ و ۲۷ شیمی دوازدهم
جواب خود را بیازمایید صفحه ۲۸ شیمی دوازدهم
پاسخ و حل کاوش کنید صفحه ۲۰ و ۲۱ شیمی دوازدهم تجربی و ریاضی
درباره «فرایند برگشت پذیر تبدیل A و B تا رسیدن به تعادل» کاوش کنید.
ابزار، وسایل و مواد مورد نیاز: دو ظرف پلاستیکی با حجم حدود 2 لیتر، دو بشر 100 و 50 میلی لیتری، دو استوانه مدرج 100 میلی لیتری و حدود یک لیتر آب حاوی رنگ خوراکی.
۱- دو ظرف پلاستیکی دو لیتری را شماره گذاری کنید و درون یکی حدود یک لیتر آب بریزید.
۲- به ظرف محتوی آب چند قطره رنگ خوراکی بیفزایید.
۳- با بشر 100 میلی لیتری، از محتویات ظرف (1) بردارید و به ظرف (2) بریزید، هم زمان با بشر 50 میلی لیتری از محتویات ظرف (2) بردارید (ظرف خالی) به ظرف (1) بریزید. محتویات کدام ظرف را میتوان به عنوان فراورده در نظر گرفت؟ چرا؟
پاسخ: ظرف شماره (2) نشاندهندهٔ فراورده است؛ زیرا در ابتدای آزمایش فقط در ظرف شماره (1) محلول رنگی وجود داشت و ظرف شماره (2) خالی بود.
۴- جابه جایی محتویات دو ظرف را با همین روند ادامه دهید اما پیش از اینکه هر بار به ظرف منتقل کنید نخست آنها را در دو استوانه مدرج بریزید و پس از مقایسه حجم آنها، محلولها را با استوانه مدرج جا به جا کنید (دلیل این عمل را توضیح دهید).
پاسخ: میخواهیم در هر جابهجایی حجم برابری از واکنش دهندهها و فراورد را جابهجا کنیم.
پاسخ دیگر: این کار به این خاطر انجام میدهیم که حجمی که واکنش به تعادل میرسد را بدست آوریم. زیرا در نهایت حجم محلولهای جابهجا شده برابر خواهد شد.
۵- سرانجام به مرحلهای خواهید رسید که حجم محلولهای جابه جا شده میان دو ظرف برابر و مقدار محتویات هر ظرف ثابت خواهد ماند اما مقدار آنها با هم برابر نیست.
۶- درباره درستی نتیجه زیر گفتوگو کنید.
«در یک واکنش برگشت پذیر که هم زمان واکنشهای رفت و برگشت به طور پیوسته انجام میشوند، سرانجام مقدار واکنشدهندهها و فراوردهها ثابت میماند».
پاسخ: اگر در واکنش برگشت پذیر به طور پیوسته و همزمان و با سرعت برابر واکنشهای رفت و برگشت انجام شوند، سرانجام به حالت تعادل خواهیم رسید، یعنی هم غلظت واکنش دهندهها و هم غلظت فراوردهها ثابت باقی خواهد ماند، ولی مقدار آنها ممکن است با هم برابر نباشند.
پاسخ دیگر: در واقع نتیجه آزمایش همین است که در یک واکنش برگشتپذیر که همزمان واکنشهای رفت و برگشت به طور پیوسته انجام میشوند، سرانجام مقدار واکنشدهندهها و فرآوردهها ثابت میماند. این نتیجه کاملا درست است.
قبلی: جواب خود را بیازمایید صفحه ۱۹ شیمی دوازدهم
جواب باهم بیندیشیم صفحه ۱۸ و ۱۹ شیمی دوازدهم
جواب خود را بیازمایید صفحه ۱۷ شیمی دوازدهم
جواب خود را بیازمایید صفحه ۱۶ شیمی دوازدهم
جواب باهم بیندیشیم صفحه ۱۴ و ۱۵ شیمی دوازدهم
توجه: شما دانش آموز پایه دوازدهم رشته های نظری ریاضی فیزیک و تجربی می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب تمرینات و سوالات فصل های اول تا چهارم کتاب شیمی دوازدهم متوسطه دوم ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.
✅ در انتها امیدواریم که مقاله توضیح و جواب سوال های کاوش کنید صفحه ۲۰ و ۲۱ فصل اول شیمی دوازدهم تجربی و ریاضی ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. سوالات خود را در بخش نظرات بیان کنید.