جواب باهم بیندیشیم صفحه ۱۲ و ۱۳ شیمی دوازدهم تجربی و ریاضی ؛ در این مقاله به پاسخ و جواب سوالات تمرین با هم بیندیشیم صفحه ی 12 و 13 فصل اول مولکول ها در خدمت تندرستی کتاب شیمی دوازدهم تجربی و ریاضی فیزیک متوسطه دوم پرداخته ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.
بعدی: جواب باهم بیندیشیم صفحه ۱۴ و ۱۵ شیمی دوازدهم
جواب خود را بیازمایید صفحه ۱۶ شیمی دوازدهم
جواب خود را بیازمایید صفحه ۱۷ شیمی دوازدهم
جواب باهم بیندیشیم صفحه ۱۸ و ۱۹ شیمی دوازدهم
جواب خود را بیازمایید صفحه ۱۹ شیمی دوازدهم
پاسخ و حل با هم بیندیشیم صفحه ۱۲ و ۱۳ شیمی دوازدهم تجربی و ریاضی
۱- با توجه به تغییر رنگ کاغذ PH، در هر یک از شکلهای زیر مشخص کنید که هر پاک کننده چه خاصیتی دارد؟
پاسخ: در تصویر زیر می توانید پاسخ این پرسش را مشاهده کنید:
جوهر نمک و سرکه سفید، خاصیت اسیدی، اما صابون و محلول سود خاصیت بازی دارند.
۲- نوعی پاک کننده که به شکل پودر عرضه میشود شامل مخلوط سدیم هیدروکسید و پودر آلومینیم است. این پاک کننده برای باز کردن مجاری مسدود شده در برخی وسایل و دستگاههای صنعتی استفاده میشود. با توجه به الگوی زیر به پرسشها پاسخ دهید.
آ) توضیح دهید چرا از این پودر برای باز کردن لولهها و مسیرهایی استفاده میشود که بر اثر ایجاد رسوب و تجمع چربیها بسته شدهاند؟
پاسخ: زیرا مخلوط بازی است و در واکنش با چربیها و روغنها موادی همانند صابون تولید میکنند. موادی که در آب حل شده خود پاککننده هستند.
ب) از آنجا که واکنش این مخلوط با آب گرماده است، توضیح دهید این ویژگی چه اثری بر قدرت پاک کنندگی آن دارد؟
پاسخ: گرمای آزاد شده در واکنش شیمیایی بین مخلوط آلومینیوم و سدیم هیدروکسید با آب سبب ذوب چربیهای جامد میشود. از طرفی افزایش دما، سرعت واکنش بین پاککنندهها و چربیها و کثیفیها را بالا میبرد. قدرت پاککنندگی شوینده بیشتر میشود.
پاسخ دیگر: چون واکنش گرماده است با افزایش دما قدرت پاک کنندگی افزایش می یابد. همچنین دما باعث ذوب شدن چربی نیز می شود پس شناور شده و شسته می شود.
پ) تولید گاز چگونه قدرت پاک کنندگی این مخلوط را افزایش میدهد؟ توضیح دهید.
پاسخ: علاوه بر تولید پاککنندهها و افزایش دما، تولید گاز با ایجاد فشار باز شدن مجاری را تسهیل میبخشد و سبب افزایش قدرت پاککنندگی این مخلوط میشود.
پاسخ دیگر: افزون بر تولید پاک کننده و افزایش دما، تولید گاز در این واکنش با ایجاد فشار و رفتار مکانیکی بازکردن مجاری را تسهیل می کند. به عبارت دیگر هنگام عبور از لابه لای مواد، خلل و فرج ایجاد می کند و آن ها را سست تر می کند.
قبلی: جواب خود را بیازمایید صفحه ۱۱ شیمی دوازدهم
جواب خود را بیازمایید صفحه ۹ و ۱۰ شیمی دوازدهم
جواب کاوش کنید صفحه ۸ و ۹ شیمی دوازدهم
جواب خود را بیازمایید صفحه ۷ شیمی دوازدهم
جواب باهم بیندیشیم صفحه ۵ و ۶ شیمی دوازدهم
توجه: شما دانش آموز پایه دوازدهم رشته های نظری ریاضی فیزیک و تجربی می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب تمرینات و سوالات فصل های اول تا چهارم کتاب شیمی دوازدهم متوسطه دوم ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.
✅ در انتها امیدواریم که مقاله توضیح و جواب سوال های باهم بیندیشیم صفحه ۱۲ و ۱۳ فصل اول شیمی دوازدهم تجربی و ریاضی ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. سوالات خود را در بخش نظرات بیان کنید.
بی شک خیلی بهتر از بقیه سایت ها هستین
ممنونم 👍