ادبیاتفرهنگ و هنر

حکایت و معنی ضرب المثل کوه به کوه نمیرسد آدم به آدم میرسد

داستان و معنی ضرب المثل کوه به کوه نمیرسه اما آدم به آدم میرسه

معنی ضرب المثل کوه به کوه نمیرسد آدم به آدم میرسد چیست؟ کوه به کوه نمیرسه اما آدم به آدم میرسه یکی از حکایت های قدیمی است که معمولا در جایی بکار می رود که کسی دو نفر بهم بدی کردند و دست روزگار باز آنها را سر راه هم می‌گذارد.

در ادامه با داستان و معنی این حکایت در ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.

همچنین بخوانید: داستان ضرب المثل چوب خدا صدا نداره

معنای ضرب المثل کوه به کوه نمیرسد آدم به آدم میرسد

معنی ضرب المثل کوه به کوه نمیرسد آدم به آدم میرسد یعنی اینکه دنیا با تمام بزرگی اش آنقدر کوچک است که در آن دو نفر که یکی بدی کرده و دیگری بدی دیده بالاخره در راه هم قرار میگیرند و با هم روبرو خواهند شد و کسی که بدی کرده به سزای عملش رسیده و شرمنده و پشیمان خواهد شد.

کوه به کوه نمیرسه،آدم به آدم میرسه
کوه به کوه نمیرسه ، آدم به آدم میرسه

مفهوم ضرب المثل کوه به کوه نمیرسد آدم به آدم میرسد

شما می توانید فقط یکی از گزینه های زیر را که کوتاه است برای جواب سوال خود بنویسید:

  1. اگر شخصی رفتار ناجوانمردانه ای با شخصی داشته باشد ، از این ضرب المثل برای او استفاده می شود.
  2. دنیا در تمام اندازه خود آنقدر کوچک است که این دو نفر که یکی از آنها شرارت کرده و دیگری شرارت دیده است ، سرانجام در راه خود روبرو می شوند و کسی که شرارت می کند مجازات می شود ، شرمنده و پشیمان از کار خود. .
  3. این ضرب المثل اغلب هنگامی به کار می رود که شخص دیگری از روی بی عدالتی و نامردی کاری را انجام می دهد. بیایید در همین حال ، آنها می گویند که پس از اعتراض طرف دیگر ، کوه به کوه نرسیده ، یکی به دیگری رسیده است.
  4. این ضرب المثل به نوعی نشان می دهد که شما از همه طرف از یک دست پول قرض می گیرید. مهم نیست که چگونه با دیگران رفتار کنید ، پاداش خواهید گرفت.
  5. کنایه از این است که مردم همیشه به یکدیگر احتیاج دارند.

حکایت داستان کوه به کوه نمیرسه اما آدم به آدم میرسه

در دوران باستان ، دو روستای مجاور وجود داشته است که هر کدام در دامنه کوهی واقع شده اند و به کوه های بالا و پایین معروف هستند. گفته می شود که چشمه آب خنک روستای بالاکوه را آبیاری کرده و در روستای پای کوه خاتمه یافته است.

این آب چشمه مزارع کشاورزی هر دو روستا را آبیاری می کرد و از اهمیت زیادی برخوردار بود. روزی حاکم دهکده در بالای کوه تصمیم به تصرف اراضی روستای پایین کوه می گیرد.

او جلسه ای ترتیب می دهد و از همه مردم روستا دعوت می کند و با صدای بلند به آنها می گوید که این چشمه داخل روستای ماست و دلیلی ندارد که ما آب روستای پایین کوه را بصورت رایگان تأمین کنیم! مردم با سخنان وی موافقت کردند و تصمیم گرفتند مسیر آب روستای پایین کوه را ببندند.

چند روز بعد ، اهالی روستای پایین کوه فهمیدند که حاکم روستای بالای کوه راه آب را مسدود کرده و آب به روستای آنها نمی آید. آنها این خبر را به حاکم خود گزارش دادند و با او به روستای بالا کوه رفتند و از او خواستند که مانع ورود آب به روستای آنها نشود.

کدخدایی از روستای بالاکوه به درخواست آنها توجهی نکرد و به آنها گفت که اگر نمی خواهید من جلوی آب شما را بگیرم ، باید تحت کنترل من باشید ، در غیر این صورت از رسیدن آب به روستای شما جلوگیری می کنم و شما باید بپذیرید که بالا روستای کوه حاکم شماست.

و شما باید از من اطاعت کنید و این دو کوه هرگز بهم نخواهند رسید. مردم روستای پایین کوه با شنیدن سخنان حاکم در بالای کوه عصبانی شدند و به روستای خود بازگشتند.

مدتی گذشت و روزی فرمانروای کوه پایین راهی برای حل این مشکل یافت و دستور ساخت تعدادی چاه را داد. اهالی روستا نیز از دستور او اطاعت کردند و چندین قنات حفر کردند. پس از چند روز ، کار چاه ها به پایان رسید و دوباره آب وارد روستای آنها شد و باعث خوشحالی مردم آنجا شد.

وجود این قنات ها باعث شد که چشمه روستای بالاکوه به مرور خشک شود. مردم بالاکوه هم متوجه خشک شدن چشمه و احداث قنات های متعدد در سراسر بi کوه سفلی شدند و هم خدای خود را مطلع کردند.

حاکم بالاکوه که چاره ای جز تسلیم نداشت راهی روستای پایین کوه شد و در آنجا به استاد خود گفت که احداث قنات باعث خشک شدن چشمه روستای ما شده و مردم ما از کمبود زیادی رنج می برند. از آب. لطفا اجازه دهید از آب چاههای شما استفاده کنیم.

حاکم در پایین کوه خندید و به او گفت که این درخواست تو غیرممکن است و آب از پایین به بالا حرکت نمی کند و اگر یادت باشد گفتی کوه به کوه نمی رسد. حق با شما بود و این دو کوه هرگز به هم نمی رسند ، اما به یکدیگر می رسید.

از آن زمان تا امروز ، اگر کسی نسبت به شخصی ترسو باشد ، از این ضرب المثل برای او استفاده می شود.

عکس ضرب المثل کوه به کوه نمیرسد آدم به آدم میرسد
عکس ضرب المثل کوه به کوه نمیرسد آدم به آدم میرسد

انشا و نتیجه گیری ضرب المثل کوه به کوه نمیرسه

هر علمی که انجام دهیم چه خوب چه بد به دنبالش حتما عکس العملی خواهد داشت وقتی که ما به کسی خوبی میکنیم مطمئن باشیم که یک روز حتما در یک جایی جواب خوبی ما داده خواهد شد و اگر بدی کنیم پاسخ بدی خواهیم گرفت، همه بشریت در مقابل یکدیگر مسئول هستند و هیچ کس نمیتواند از زیر بار گناهان خویش فرار کند.

کسانی که نسبت به یکدیگر کار خوب یا بدی انجام دهند یک روز دوباره در مقابل همدیگر قرار میگیرند و در آن زمان جبران میکنند چه با خوبی و چه با بدی، پس بیاییم در حق کسی جزء خوبی کاری انجام ندهیم تا اگر وقتی در سختی و تنگنا قرار گرفتیم آن رفتار خوبی که داشتیم مانند معجزه زندگیمان را نجات دهد.

نتیجه گیری ضرب المثل کوه به کوه نمیرسه ولی ادم به ادم میرسه رو به زبان امروزی توضیح دهید : نتیجه اینکه تا میتونیم خوب باشیم که این فقط خوبی است که برای ما خوشایند میباشد و به هیچکس بدی نکنیم چون ممکن است به همان آدمی که بهش بدی کردیم نیاز داشته باشیم.

این بود از ضرب المثل کوه به کوه نمی رسد اما آدم به آدم می رسد. اگر شما هم انشا و نتیجه ای جدید دارید در قسمت دیدگاه برایمان کامنت کنید.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

‫۴۵ دیدگاه

  1. ممنون از شما که معنی این ضرب المثل را گذاشتید معنی چند ضرب المثل دیگر را نیز می خواستم ولی نذاشته بودید ضرب المثل های دیگر را نیز بگذارید

  2. سلام
    به نظر من متن و انشا و همه چیزش عالی بود
    اما کسایی که می‌خوان رونویسی کنند از رو سایت باید هم بخاطر طولانی بودنش گله داشته باشند 😏⁦O_o⁩))

  3. سلام
    این سایت عالی هست من وقتی که میخوام مطمئن بشم که درست نوشتم اخر جستجو ای که کردم می نویسم ماگرتا تا از این سایت جواب رو بفهمم
    عالی نبود بلکه خیلی عالی بود

  4. حرف نزن اگه تو اون یارویی پس چرا معنی این ضرب المثل رو نمیدونی
    اعصابم خورد شد 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × چهار =