مطلب پیشنهادی :
ad
+
زندگینامهفرهنگ و هنر

تحقیق در مورد ریزعلی خواجوی و زندگینامه دهقان فداکار

مقاله دانش آموزی درباره زندگینامه دهقان فداکار و ماجرای قهرمانی او

ریزعلی خواجوی همان دهقان فداکاری است که در کتاب فارسی سوم دبستان، از فداکاری او گفته شده بود. اکثر افراد فکر می‌کردند این ایثارگری واقعی نیست و فقط یک افسانه است. متاسفانه بعد از گذشت سال‌ها هنوز بسیاری از مردم نام واقعی این مرد دلاور را نمی‌دانند.

در این مقاله از نام واقعی دهقان فداکار و از آنچه که آن شب اتفاق افتاد و دلیل کتک خوردن او از مسافران قطار گفته می‌شود. با بخش تحقیق ماگرتا همراه ما باشید.

مطلب پیشنهادی: تحقیق درباره استاد جبار باغچه بان

تحقیق در مورد ریزعلی خواجوی و زندگینامه دهقان فداکار

زندگینامه دهقان فداکار

دهقان فداکار که اسم واقعی او «ازبرعلی حاجوی» است، در ۵ اسفند ۱۳۰۹ در روستای قهرمانلو شهرستان میانه متولد شد. ریزعلی خواجوی به کار کشاورزی و یا همان دهقانی مشغول بود. وی چند سالی را در حصارک کرج زندگی کرد، اما بعد از چن سال به روستا بازگشت.

ماجرای قهرمانی ریزعلی خواجوی

آخرین روز پاییز سال ۱۳۴۱ بود و ریزعلی خواجوی آن شب یک مهمان داشت. او حدود ساعت ۸ شب مهمان از ریزعلی درخواست کرد او را تا ایستگاه قطار همراهی کند. ایستگاه قطار ۷ کیلومتر از خانه ریزعلی فاصله داشت و چون شب طوفانی بود، یک فانوس نفتی و یک تفنگ شکاری به همراه خود برد.

پس از راهی کردن مهمان، از کنار ریل قطار به خانه برگشت. چراغ فانوسی به دلیل وزش باد شدید خاموش شده بود. چند کیلومتری ایستگاه دور شده بود که متوجه شد طوفان باعث ریزش کوه و مسدود شدن ریل قطار شده است.

خوشبختانه هنوز قطار حرکت نکرده بود، برای همین ریزعلی به سرعت به طرف قطار دوید که مانع حرکت قطار شود. حدود یک کیلومتر مانده بود به ایستگاه برسد که متوجه شد قطار شروع به حرکت کرد.

او به شدت ترسیده بود اما همه فکرش نجات جان هزار مسافری بود که در آن قطار بودند. او بلافاصله کُتش را درآورد و نفت فانوس را روی آن ریخت. کُت را با کبریتی که در جیب داشت آتش زد و دوباره به سمت قطار ‌دوید. او می‌خواست راننده قطار را متوجه خود کند اما قطار از کنارش گذشت.این بار تفنگ را برداشت و به سمت قطار شلیک کرد که بالاخره قطار ایستاد.

چرا دهقان فداکار از مسافرها کتک خورد؟

پس از آنکه قطار ترمز کرد، بلافاصله مردم بیرون آمدند و او را کتک زدند، چون فکر کردند با این کار قصد دارد سوار قطار شود. پس از چند دقیقه بالاخره توانست آن‌ها را متوجه کند که چه اتفاقی افتاده است. این بار مردم دور او جمع شدند و به خاطر فداکاری که انجام داده بود تحسینش می کردند.

تقدیر از ریزعلی خواجوی

پس از گذشت شش سال از ماجرای آن شب برای تقدیر از ریزعلی خواجوی فیلم «اون شب که بارون اومد» ساخته شد. همچنین در سال ۱۳۸۰ فیلم «دهقان فداکار» بر اساس کار ستودنی که دهقان فداکار انجام داده بود ساخته شد.

علاوه بر این دو فیلم، در سال ۱۳۸۵ تندیس ملی فداکاری به وی تقدیم شد و همچنین در حصارک کرج و بوستان ملت مجسمه دهقان فداکار را به خاطر زنده ماندن یاد و خاطره او هم نصب شد.

دلیل مرگ ریزعلی خواجوی

او سال ۱۳۹۶ به دلیل بیماری ذات الریه به بیمارستان امام رضا (ع) منتقل شد. ریزعلی خواجوی پس از ۲۰ روز تحمل بیماری در سن ۸۶ سالگی، در روز یازدهم آذر درگذشت.

مقالات پیشنهادی:
انشا در مورد شهید حسین فهمیده
و
انشا در مورد فداکاری

☑️ به پایان تحقیق در مورد ریزعلی خواجوی و زندگینامه دهقان فداکار رسیدیم، اگر شما نیز دیدگاهی درباره این انسان بزرگوار دارید حتما آن را از بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × سه =