ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل همه کاره و هیچ کاره ⚡️ + انشا و تاریخچه

گسترش و بازآفرینی حکایت «همه کاره و هیچ کاره» با توضیح کامل

معنی ضرب المثل همه کاره و هیچ کاره : برای مشاهده مفهوم کامل، ریشه و تاریخچه، انشا و بازآفرینی این حکایت در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل کار از کار گذشتن

معنی ضرب المثل همه کاره و هیچ کاره

مفهوم ضرب المثل همه کاره و هیچ کاره

این اصطلاح در زبان فارسی به معنی این است که یک شخص ظاهرا از پس همه کارها برمی‌آید؛ ولی در واقع کاری را به صورت تخصصی بلد نیست و به قول معروف از این شاخه به آن شاخه می‌شود. این ضرب المثل معانی مختلفی دارد که عبارتند از :

۱- این مثل را به کسی می‌گویند که در هیچ کاری تخصص ندارد؛ اما خود را مشغول کارهای مختلف می‌کند.

۲- کسانی که فقط ادعا دارند از همه چیز سر در می‌آورند ولی در عمل مشخص می‌شود که فقط حرف است نه عمل!

۳- گاهی این جمله را افرادی به کار می‌برند که در شغل‌های مختلف مشغول بوده‌اند؛ اما پس از مدتی شکست می‌خورند. مثلا می‌گویند: هر کاری کردم، کلی عمرم را در فلان مسیر هدر دادم، آخرش هم هیچی نشد! همه کاره شدم و هیچ کاره!

۴- این ضرب ‌المثل بیشتر بار منفی دارد؛ چون در موقعیت‌هایی به کار می‌رود که کسی وقتش را تلف کرده است. یعنی به صورت سطحی در رشته‌ها مختلف هنر های مختلف مشغول می‌شود؛ ولی آخر سر هم از هیچ کدام آنچنان که باید، سر در نمی‌آورد و فقط مدرک‌های مختلف می‌گیرد.

تاریخچه ضرب المثل همه کاره و هیچ کاره

کابینت سازی که ادعا می‌کند در همه انواع و مدلهای کابینت تخصص و تجربه دارد ولی وقتی یکی از مشتریان به او می‌گوید بیاید و ببیند با توجه به آشپزخانه و رنگ آن چه مدل کابینتی به خانه و آشپزخانه‌اش می‌آید، کابینت ساز به آن‌ها می‌گوید که چون خانه شما کم نور و کوچک است بهتر است از کابینت مشکی با طرح و دستگیره‌های طلایی استفاده کنید.

بعد از آن همه هزینه با توجه به نظر کابینت ساز، آن خانواده فهمیدند که آن رنگ و طرحی که او گفته خانه‌شان را دلگیرتر و کم نور تر کرده است و این را تجربه کردند که به هر کسی اعتماد نکنند مانند همین ضرب المثل افراد همه کاره و هیچ کاره.

انشا با موضوع ضرب المثل همه کاره و هیچ کاره

مقدمه: به هر کسی در هر زمینه‌ای مخصوصا تعمیرات لوازم خانگی و خرید وسایل برقی و غیره اعتماد نکنید؛ خیلی‌ها زیاد حرف می‌زنند ولی کاره‌ای نیستند.

بدنه: در جامعه افراد زیادی هستند که به یک یا چند شغل قانع نیستند و حتی گاهی شغل های مختلف و متضادی برای خود انتخاب می کنند. این افراد ممکن است از استعداد خوبی برخوردار باشند و حتی جزو نخبه‌ها باشند؛ ولی باز این خصوصیت در آن‌ها دیده می‌شود و به موفقیت چشمگیری دست پیدا نمی‌کنند.

این اتفاق به این دلیل است که هر کاری تدبیر و شیوه خاص خودش را می‌طلبد. افرادی که چندین حرفه مختلف و گاه متضاد را بر عهده می گیرند، در بسیاری از مواقع، همه را ناقص یاد می‌گیرند یا نتیجه مطلوب و مهمی کسب نمی‌کنند. داشتن تجربه و مهارت خیلی مهم است؛ پس همیشه به سراغ افراد متخصص و قابل اعتماد بروید.

نتیجه: برای آنکه جزو افراد همه کاره و هیچ کاره نباشید، بهتر است قبل از هر کاری به علایق خود توجه کنید و اطلاعاتی در مورد حرفه مورد نظر جمع ‌آوری کنید. حتی اگر به چندین شغل علاقه ‌مند هستید، تا جای ممکن شغل‌هایی که مکمل هم هستند را انتخاب کنید.

مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل کار نیکو کردن از پرکردن است
و
معنی ضرب المثل چوبکاری نفرمایید

✅ به پایان معنی ضرب المثل همه کاره و هیچ کاره رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این حکایت قدیمی دارید حتما آن را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − 3 =