ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل قدر عافیت داند که به مصیبتی گرفتار آید

ریشه، داستان و مفهوم حکایت قدر عافیت داند که به مصیبتی گرفتار آید

معنی ضرب المثل قدر عافیت داند که به مصیبتی گرفتار آید : این حکایت ریشه در گلستان سعدی دارد و حاوی پیام های بسیار ارزشمندی است که همه آن ها در ادامه در بخش ضرب المثل ماگرتا می خوانیم.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل آب در کوزه و ما تشنه لبان می گردیم

معنی ضرب المثل قدر عافیت داند که به مصیبتی گرفتار آید

مفهوم قدر عافیت آن داند که به مصیبتی گرفتار آید

پیام حکایت : «انسان ها زمانی که دچار مشکل و دردسر می شوند تازه قدر نعمت ها و داشته هایشان را می دانند و قبل از آن هیچ اهمیتی به آن نمی دادند و فکر می کردند که چنین شرایطی همیشه برایشان مهیا است. در واقع کسی قدر آسایش و نعمت های خدا را می داند که در زندگی درد و رنج کشیده باشد و با سختی توانسته باشد شرایط الانش را مهیا کرده باشد.»

امام حسن (ع) در حدیثی مهم فرموده اند
«تُجْهَلُ النِّعَمُ ما اَقامَتْ، فَاِذا وَلَّتْ عُرِفَتْ
نعمت ها تا هستند ناشناخته اند و همین که رفتند شناخته می شوند

🔰 نتیجه گیری: نعمت ها و شادی ها و روزهای خوش و سلامتی دائمی و ماندگار نیستند و انسان وقتی آنها را از دست می دهد و دچار مشکل می شود ارزش واقعی آنها را متوجه می شود پس این یکی از فواید مشکلات و ناملایمات زندگی می باشد.

داستان ضرب المثل قدر عافیت کسی داند که به مصیبتی گرفتار آید

همانطور که گفته شد ریشه و تاریخچه این حکایت در گلستان سعدی می باشد که داستان آن به صورت زیر است:

پادشاهی با غلامی عجمی در کشتی نشست و غلام دیگر دریا را ندیده بود و محنت کشتی نیازموده گریه و زاری در نهاد و لرزه بر اندامش اوفتاد چندان که ملاطفت کردند آرام نمی‌گرفت و عیش ملک ازو منغص بود چاره ندانستند. حکیمی در آن کشتی بود، ملک را گفت اگر فرمان دهی من او را به طریقی خامش گردانم گفت غایت لطف و کرم باشد.

بفرمود تا غلام به دریا انداختند باری چند غوطه خورد مویش گرفتند و پیش کشتی آوردند بدو دست در سکان کشتی آویخت چون بر آمد گفتا ز اول محنت غرقه شدن نا چشیده بود و قدر سلامت کشتی نمی‌دانست همچنین قدر عافیت کسی داند که به مصیبتی گرفتار آید.

ای سیر تو را نان جوین خوش ننماید
معشوق من است آن که به نزدیک تو زشت است
حوران بهشتی را دوزخ بود اعراف
از دوزخیان پرس که اعراف بهشتست
فرقست میان آن که یارش در بر
تا آن که دو چشم انتظارش بر در

«سعدی»

همچنین بخوانید: معنی ضرب المثل تهی پای رفتن به از کفش تنگ

☑️ شما چه دیدگاهی در مورد معنی ضرب المثل قدر عافیت داند که به مصیبتی گرفتار آید دارید؟ آیا تا حالا از این کنایه استفاده کرده اید؟ حتما آن را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

‫5 دیدگاه ها

  1. قدر عافیت داند که به مصیبتی گرفتار آید
    به نوعی وقتی استفاده میشه سمت الهیش زیاد پر رنگ نیست، ولی اگه بخوایم حتما رو اون وجهش مانور بدیم و دست موجودات اسمانی رو دراش دحیل کنیم، میشه گفت خدای حقیری در این مثل نمایش گذاشته شده که محتاج قدر دانی بندشه و با کمبودش مصیبت رو وارد زندگی اون میکنه تا وجودشو یاد آوری کنه

  2. با سلام ، ممنون که باعث میشین اطلعات عمومی ما بالا بره و ما معنی ضرب المثل های جدید رو یا بگیریم.

    خیلی خوبه از شما حمایت کرد

  3. ممنون، آقای موسوی پوران، من فکر کردم فقط آقای زنجیران در سایت ماگرتا تلاش وکوشش دارند، در حالیکه سابقه کار شما بالا تر هستش

    چه خوب که از شما حمایت بشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − دو =