جواب درس دوم نگارش هشتم صفحه ۳۰ ، ۳۱ ، ۳۲ ، ۳۳ ، ۳۴ ، ۳۵ و ۳۶
گام به گام پاسخ و حل تمرین های صفحه 30 ، 31 ، 32 ، 33 ، 34 ، 35 و 36 درس 2 دوم نگارش پایه هشتم
جواب تمرینات درس 2 دوم نگارش هشتم ؛ در این مقاله پاسخ و جواب سوالات فعالیت های نگارشی صفحه ۳۰ ، ۳۱ و ۳۲ ، ارزیابی صفحه ۳۳ ، درست نویسی صفحه ۳۴ و بازنویسی حکایت نگاری صفحه ۳۵ و ۳۶ درس ۲ دوم افکار و گفتارمان را بنویسم کتاب نگارش کلاس هشتم متوسطه اول را فراهم کرده ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.
پاسخ درس بعدی: جواب درس سوم نگارش هشتم
جواب فعالیت های نگارشی صفحه ۳۰ و ۳۱ درس دوم نگارش هشتم
🔶 دو متن زیر را بخوانید و با ذکر نمونه و دلیل، تفاوت آنها را مشخص کنید.
پاسخ: متن اول ادبی (فارسی معیار) می باشد و متن دوم به صورت محاوره ای (گفتاری) بیان شده است. چرا که در متن دوم از كلمات شكسته و گفتاری مانند داش، یهو، باشه و … استفاده شده است و همچنین نظم و ترتیب جمله ها به صورت گفتاری می باشد. همچنین جملات متن اول کوتاه و جملات متن دوم بلند تر و طولانی تر هستند، به علاوه در متن دوم از کلمات قدیمی و در متن اول از کلمات نو استفاده شده است.
جواب فعالیت های نگارشی صفحه ۳۲ درس ۲ نگارش هشتم
🔶🔶 متن زیر را به زبان فارسی معیار، بازنویسی کنید.
«هر وقت میشینم به زبان فارسی فکر میکنم، فردوسی به یادم میاد و با خود میگم این مرد چقدر بزرگ بود و چه خدمت عظیمی به کشور ایران کرد. زبان فارسی رو، زیر چتر خودش درآورد و همه مردم این سرزمین را و مانند مادر مهربان بود در طول تاریخ برای همه.
زبان فارسی، یه عالمه همراه و همنشین داره در گوشه و کنار ایران و جهان و با همه گویش ها و لهجه های ایرانی، همیشه داد و ستد و رفتاری دوستانه داره. فارسی و دیگر زبان های ایرانی کلمههایی را به هم قرض میدن و از توانایی های همدیگه بهره میگیرن و این باعث میشه هر دو طرف، همیشه قوی و پابرجا باشن.
غیر از فردوسی، بزرگان دیگه هم به زبان و فرهنگ کشور ایران یاری رساندن، بوعلی، فارابی، سعدی، مولوی، حافظ، جامی، ملاصدرا، تا زمان ما شهریار، مطهری، حسابی و … همه این استادان، فرزندان این میهن عزیز هستن که در دامن فرهنگ ایران اسلامی و زبان فارسی، پرورش یافتن».
پاسخ به زبان فارسی معیار: «هر وقت به زبان فارسی فکر می کنم، فردوسی به یادم میآید و با خود میگویم، این مرد چقدر بزرگ بود و چه خدمت عظیمی به کشور ایران کرد. زبان فارسی و همه مردم این سرزمین را زیر چتر خودش درآورد و در طول تاریخ برای همه مانند مادری مهربان بود.
زبان فارسی، در گوشه و کنار ایران و جهان، همراهان و همنشین های بسیاری دارد و با همه گویشها و لهجههای ایرانی، همواره داد و ستد و رفتاری دوستانه دارد. زبان فارسی و دیگر زبانهای ایرانی کلمه هایی را به هم قرض می دهند و از توانایی های یکدیگر بهره می گیرند و این باعث می شود هر دو زبان، همیشه قوی و پابرجا باشند.
غیر از فردوسی، بزرگان دیگری نیز به زبان و فرهنگ کشور ایران یاری رساندند: بوعلی، فارابی، سعدی، مولوی، حافظ، جامی، ملاصدرا، تا زمان ما شهریار، مطهری، حسابی و … تمامی این اساتید، فرزندان این میهن عزیز هستند که در دامن فرهنگ ایران اسلامی و زبان فارسی، پرورش یافتند».
پاسخ ارزیابی صفحه ۳۲ درس ۲ نگارش هشتم
🔶🔶🔶 متن بازنویسی شده تمرین ۲ هر یک از دوستان را که در کلاس خوانده میشود، بر پایه سنجه های زیر، بررسی و نقد کنید:
پاسخ: بیشتر نوشتهها دارای پیشنویس بودند.
متن پس از نگارش اولیه، دوباره با دقت بازنویسی میشد و در این بازنویسی، مواردی مانند حاشیهگذاری، علائم نگارشی و املای درست کلمات به دقت رعایت میشد.
سبک نوشتار به گونهای بود که خواندن آن را روان و ساده میکرد.
جواب درست نویسی صفحه ۳۴ درس دوم نگارش هشتم
به جملههای زير توجه کنید:
🟪 حاج خانم پروانه ایرانی از سفر مکه بازگشت.
🟪 حاجیه خانم پروانه ایرانی از سفر مکه بازگشت.
جمله نخست درست است. زبان فارسی برای جنس مؤنث و مذکر، یکسان به کار میرود و نشانهای ویژه برای هر یک ندارد؛ یعنی یک صفت را برای مذکر و مؤنث، به طور یکسان، بهکار میبَرَد.
جمله های زیر را ویرایش کنید:
🟪 مراسم بزرگداشت خانم مرحومه ایرانپور برگزار شد.
پاسخ: مراسم بزرگداشت خانم مرحوم ایرانپور برگزار شد.
🟪 در میان زنان شاعره، پروین اعتصامی از همه نام آورتر است.
پاسخ: در میان زنان شاعر, پروین اعتصامی از همه نام آورتر است.
جواب حکایت نگاری بازنویسی صفحه ۳۵ و ۳۶ درس دوم نگارش هشتم
🔶 اصل حکایت را بخوانید و با شکل بازنویسی شده آن، مقایسه کنید.
پاسخ: نویسنده این حکایت را به شکلی داستانی و جذاب بازآفرینی کرده است. در این روایت، میرزاغضنفر با پرسشهای پیدرپی از خدمتکاران خان، تلاش میکند تا اسبی را به دست آورد. هر بار که او درخواست خود را مطرح میکند، خدمتکاران با دلایلی متفاوت و به ظاهر موجه پاسخ میدهند. اما در پایان، میرزاغضنفر درمییابد که تمامی این دلایل تنها بهانههایی بودهاند تا از تحویل اسب به او خودداری کنند.
🔶🔶 اکنون براساس نمونه، حکایت زیر را به زبان ساده امروز بازنویسی کنید.
حکایت : مردکی را چشم درد خاست. پیش بیطار (دام پزشک) رفت که دوا کن؛ بیطار از آنچه در چشم ستوران می کرد، در دیده او کشید و کور شد. حکومت (شکایت) به داور بردند. گفت: بر او هیچ تاوان نیست؛ اگر این خر نبودی، پیش بیطار نرفتی». (گلستان)
بازنویسی حکایت صفحه ۳۶ درس دوم نگارش هشتم
بازنویسی حکایت مردکی را چشم درد خاست : روزی روزگاری در شهری یک مرد خسیسی بود که خساستش آوازه ی شهر بود. او به دلیل کهولت سن، یکی از چشم هایش کم بینا شده بود. او به دلیل خساست، تقریبا هیچ وقت پیش پزشک نمی رفت. او چند بار سعی کرد خود را مداوا کند اما چون نابلد بود، چشمش بدتر شد. او که می دانست رفتن پیش چشم پزشک برایش هزینه ی زیادی دارد، ترجیح داد پیش دامپزشک برود و این گونه از هزینه ها بکاهد.
در بیمارستان، منشی گفت: آقا، حیوانتان کجاست؟ آن مرد خودش را به نفهمی زد. تا این که منشی به دامپزشک زنگ زد و گفت که فلان آقا آمده اند. از قضا دامپزشک خصومت دیرینه ای با آن مرد داشته است. او هم بی سروصدا گفت: بفرستش تو. پیرمرد وارد شد ولی دامپزشک را نشناخت. دامپزشک هم بی سر و صدا دستگاهی که مخصوص تمیز کردن چشم حیوانات بود را، در چشم او کشید و چشم پیرمرد قصه ی ما کور شد.
پیرمرد پیش قاضی رفت و ماجرا را گفت. قاضی هم فکری کرد و گفت: پیرمرد ابله، اگر تو نادان نبودی، هیچ وفت به دامپزشک مراجعه نمی کردی. دامپزشک هم که دید ماجرا به نفع او تمام شده، با لبخندی شیطانی، دادگاه را ترک کرد.
بازننویسی دیگر: مردی به درد چشم مبتلا شد و برای درمان به دامپزشک مراجعه کرد. او از دامپزشک خواست تا چشمانش را معالجه کند. دامپزشک نیز همان دارویی را که برای درمان چشم حیوانات استفاده میکرد، در چشم مرد ریخت. در نتیجهی این درمان نادرست، مرد نابینا شد.
مرد از دامپزشک به نزد قاضی شکایت برد. قاضی پس از شنیدن ادعای مرد، حکمی عجیب صادر کرد. او گفت: “اگر تو به اندازه یک خر عقل داشتی، برای درمان بیماری خود به دامپزشک مراجعه نمیکردی. پس تو سزاوار چنین بلایی هستی و نمیتوانم برای دامپزشک مجازاتی در نظر بگیرم.
پاسخ درس قبلی: جواب درس اول نگارش هشتم
توجه: شما دانش آموزان عزیز اگر می خواهید به راحتی به جواب های نگارش هشتم دسترسی داشته باشید، تنها کافیه جواب درس مورد نظرتان را به همراه عبارت « ماگرتا » در گوگل جست و جو کنید.
در این مقاله جواب تمرینات فعالیت های صفحه 30 ، 32 ، 34 ، 35 و 36 درس 2 دوم کتاب نگارش هشتم را به صورت کامل بررسی کردیم، شما دانش آموزان عزیز می توانید از قسمت دیدگاه، نظرات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.
ماگرتا گرتا گرتا ،،،، خیلی خوبی ماگرتا
عاشقتیم ماگرتا,,,,,,,همیشه باش ماگرتا
مرسی دمتون گرم♡
من خودم اول نوشته بودم اما برای اینکه ببینم درسته یانه به سایت خوب شما مراجعه کردم واقعا ازتون ممنونم
عالی بود
عالی بود ماگرتا 🌷🌷
سلام من کلاس هشتم هستم و خیلی از سایت شما راضی هستم برای همه درسام از این سایت استفاده میکنم
ممنونم سایتتون عالیه ❤
خیلی ممنون عالی بود
عالی
سلام من از سایتتون استفاده کردم واقعا عالی است ممنون
واقعا عالی هستش فقط اگر امکانش هست این بازنویسی ها رو یکم کم بنویسید چون خیلی زیاده ممنونم🙏😘
از چه نظر خطرناکی؟😂
از چه نظر خطرناکی؟😂
خطر ناک کی بودی تو؟
اره موافقم
عالی😃😃
مرگ
سلام ممنون از سایت خوبتون واقعا عالیه مرسی ازتون
👍👌❤
عالیه
خوب بود متشکرم
سایتتون عالیه میشه گفت حرف نداره
عالی
ممنون خوب بود
ممنونم سایتتون عالیه من از اول سال با سایت شما پیش میرم خیلی ممنونم خیلی به دردم میخوره❤️
بی تی اس لامصب
چیکارش داری؟:/
آره دقیقا حرف هایی که تو دل منه رو ایشون گفتند