ادبیاتفرهنگ و هنر

جواب درس ششم نگارش هشتم صفحه ۷۲ ، ۷۳ ، ۷۴ ، ۷۵ و ۷۶

پاسخ و حل تمرین های درس ششم نگارش هشتم صفحه 72 ، 73 ، 74 ، 75 و 76 - گام به گام نگارش هشتم درس 6 ششم با جواب

جواب درس 6 ششم نگارش هشتم ؛ در این مطلب به جواب و پاسخ سوال های فعالیت های نگارشی صفحه ۷۲ و ۷۳ ، نتیجه برسی و داوری صفحه ۷۴ ، درست نویسی صفحه ۷۵ ، مثل نویسی و بازآفرینی ضرب المثل صفحه ۷۶ درس ۶ ششم با سنجش و مقایسه، آسان‌تر بنویسیم نگارش هشتم متوسطه اول پرداخته ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.

پاسخ درس بعدی: جواب درس هفتم نگارش هشتم

جواب درس ششم نگارش هشتم

جواب فعالیت های نگارشی صفحه ۷۲ درس ششم نگارش هشتم

متن های زیرا بخوانید و مشخص کنید، کدام متن بر پایه شیوه مقایسه، نوشته شده است؟

جواب فعالیت های نگارشی صفحه ۷۲ درس ششم نگارش هشتم

پاسخ: قسمت «پ» بر اساس مقایسه نوشته شده است. اما دو قسمت دیگر مقایسه ندارند. زیرا در قسمت «پ» آداب و رسوم ملت ها را با هم بررسی و مقایسه نموده است.

جواب انشا صفحه ۷۳ درس ۶ نگارش هشتم

تصور کنید دو حالت زیرا تجربه کرده‌اید؛ با مقایسه آنها، متنی بنویسید.

⚫️ برخاستن از خواب در صبح روستا ⚫️ برخاستن از خواب در صبح شهر

انشا در مورد مقایسه برخاستن از خواب در صبح روستا و شهر

مقدمه انشا : به نام پروردگاری که جهان و زیبایی های آن را آفرید تا ما در زیبایی های آن غوطه ور شویم و شکر گزار و سپاس گو باشیم، اما چه حیف که گاهی انسان ها و عواملی باعث می شوند که ما گاهی از آنها محروم شویم.

بدنه یا تنه انشا : روزی را تصور کنید که روی تخت دراز کشیده اید و چشمان خود را با صدای پرندگان باز کرده و با طلوع خورشید به روز جدید خود سلام می کنید و با بازکردن پنجره بوی عطر طبیعت را استشمام می کنید و نفس عمیقی می کشید تا همه زیبایی های طبیعت را در رگهایتان حس کنید. و روز خود را با یک صبح دلپذیر و آرام در روستا آغاز می کنید.

اما در مقابل آن تصور کنید روزی را که در خواب هستید و چشمان خود را با صدای بوق و فریاد باز می کنید و خبری از طلوع خورشید نیست و فقط ابرهای سیاه هستند که آسمان را مانند چتر می پوشانند و با باز کردن پنجره تنها چیزی که نصیب شما می شود، این بوی دود و آلودگی هوا است که با هر تنفس ریه های شما را پر می کند.

روز شما در شهر با حالت کسل کننده ای از ندیدن یک درخت یا گل یا طبیعت زیبا آغاز می شود و روز شما را با سردرد مزمن به پایان می رساند. و تنها چیزی که به دست می آورید روزهای بی اشتیاق و کسل کننده ای است که هر روز با کارهای روزمره و تکراری سپری می کنید.

نتیجه گیری انشا : درست است که شهر و روستا هر کدام مزایا و معایب خود را دارند اما به نظر من این حق هر انسانی است که صبح خود را در یک محیط آرام و پر از آرامش و صبحی دلپذیر آغاز کند و و با حالی خوش و دلی شاد به روز و زندگی سلام کند.


انشای دیگر:

مقدمه انشا : برخاستن از خواب در صبح، تجربه‌ای است که می‌تواند در روستا و شهر کاملاً متفاوت باشد. در روستا، صبح با آرامش و هم‌نوایی با طبیعت آغاز می‌شود، در حالی که در شهر، صبح‌ها معمولاً با شتاب و هیاهوی زندگی شهری همراه است. این تفاوت‌ها نه تنها در محیط اطراف، بلکه در حال و هوای درونی ما نیز تأثیر می‌گذارند.

بدنه یا تنه انشا : در روستا، صبح با آواز پرندگان و نور آرام خورشید که از لابه‌لای درختان می‌تابد، آغاز می‌شود. بوی علف‌های تازه و هوای پاک، روح را تازه می‌کند. صدای جریان آب رودخانه یا وزش باد در برگ‌های درختان، مانند موسیقی آرام‌بخشی است که به آرامی تو را از خواب بیدار می‌کند. در چنین فضایی، برخاستن از خواب همراه با آرامش و انرژی مثبت است و احساس می‌کنی که با طبیعت هماهنگ شده‌ای.

اما در شهر، صبح با صدای بوق ماشین‌ها، هیاهوی خیابان‌ها و شتاب مردم برای رسیدن به کار شروع می‌شود. نور خورشید از میان ساختمان‌های بلند به سختی خود را به پنجره‌ها می‌رساند و هوای آلوده، نفس‌کشیدن را سخت‌تر می‌کند. در این فضا، برخاستن از خواب بیشتر شبیه به یک وظیفه است تا یک لذت. شتاب و استرس زندگی شهری، حتی از همان لحظات اول صبح نیز احساس می‌شود.

نتیجه گیری انشا : برخاستن از خواب در روستا و شهر، دو تجربه‌ی کاملاً متفاوت است. در روستا، صبح با آرامش و هم‌نوایی با طبیعت آغاز می‌شود و انرژی مثبت را به انسان هدیه می‌دهد. اما در شهر، صبح‌ها پر از شتاب و هیاهو است و گاهی اوقات، این شتاب می‌تواند آرامش را از ما بگیرد. این تفاوت‌ها به ما یادآوری می‌کنند که گاهی اوقات، زندگی در نزدیکی طبیعت می‌تواند تأثیر عمیقی بر سلامت جسم و روح ما داشته باشد. شاید بهتر باشد هر از گاهی، از شلوغی شهر فاصله بگیریم و آرامش صبح‌های روستایی را تجربه کنیم.

پاسخ نتیجه برسی و داوری صفحه ۷۴ درس ۶ نگارش هشتم

🔶🔶🔶 یکی از نوشته‌های تمرین ٢ را انتخاب کنید و آن را بررسی و نقد کنید.

پاسخ نتیجه برسی و داوری صفحه ۷۴ درس ۶ نگارش هشتم

پاسخ: نوشته پیش‌‌نویس دارد، نشانه‌های نگارشی رعایت شده است. نویسنده با حاشیه نویسی و درست نویسی توجه کرده است. متن مقدمه، میانه و بخش پایانی دارد.

جواب درست نویسی صفحه ۷۵ درس ششم نگارش هشتم

🟪 همه نویسندگان خواندن آثار بزرگان را گامی مهم برای رشد می‌دانند.
🟪 همه نویسنده‌گان خواندن آثار بزرگان را گامی مهم برای رشد می‌دانند.

جمله اول صحیح است. کلمه‌هایی مثل نویسنده که به نشانه بیان حرکت «ه» ختم می‌شوند هنگامی که نشانه جمع «ان» یا نشانه «ی» را بخواهیم به آخر آنها اضافه کنیم، به ترتیب، اینگونه نوشته می‌شوند: «نویسندگان» و «نویسندگی». و نشانه بیان حركت «ه» دیگر ظاهر نمی‌شود.

🔶 جمله های زیر را ویرایش کنید:

🟪 شرکت کننده‌گان در مراسم امروز، از عملکرد دانش آموزان این مدرسه، خرسند بودند.

پاسخ: شرکت کنندگان در مراسم امروز، از عملکرد دانش آموزان این مدرسه خرسند بودند.

🟪 نخبه‌گان با دیده‌گانی باز و با آگاهی، همه امور را پی می‌گیرند.

پاسخ: نخبگان با دیدگانی باز و با آگاهی، همه امور را پی می‌گیرند.

پاسخ مثل نویسی صفحه ۷۶ درس ششم نگارش هشتم

🔶 ضرب المثل زیر را بازآفرینی کنید.

ضرب المثل: «زبان سرخ سر سبز میدهد بر باد»

باز آفرینی ضرب المثل زبان سرخ ، سر سبز می دهد بار بد صفحه ۷۶ نگارش هشتم

گویند روزی مردی پارچه‌باف بود و در این کار بسیار خبره و ماهر بود. روزی از روزها مرد تمام وقت خود را صرف بافندگی پارچه زرین بافی کرد تا اینکه بعد از تلاش و زحمت زیاد توانست آن پارچه را ببافد. پس از تمام کردن پارچه از جایش بلند شد و پارچه را کادو کرد و به راه افتاد. در راه مشتریان زیادی برای لباسی که بافته بود پیدا شد اما او می‌گفت که پیشکش سلطان است و به هیچ عنوان حاضر به فروش آن نیست.

پشت در بود که سربازان به او گیر دادند که آن چیست در دستت است و تو اجازه نداری وارد شوی و… تا اینکه وزیر که به صورت تصادفی از آن جا می‌گذشت دستور داد اجازه ورود آن فرد را بدهند. مرد پس از تشکر زیاد از وزیر و با کمک وی توانست وارد قصر شده و کادوی خویش را به سلطان پیشکش کند.

سلطان کادو را که باز کرد بسیار از پارچه زرینه بافی شده خوشش آمد و تشکر کرد. همانجا بود که درباریان یک به یک نظر دادند که سلطان آن لباس را برای چه وقتی بپوشد.

سلطان گفت: خودت بگو برای کی این لباس را بپوشم؟ مرد که بد زبان بود و نمی‌توانست جلوی خودش را بگیرد گفت: به نظر من این را بردارید هنگامی که به رحمت خدا رفتید آن را روی قبر شما بیاندازند.

سلطان عصبانی شد و گفت: تو چگونه برای من آرزوی مرگ می‌کنی؟ و دستور داد سر مرد را ببرند. پس مرد را اعدام کردند و از آن هنگام است که می‌گویند: زبان سرخ سر سبز می‌دهد بر باد.


بازآفرینی دیگر: مردی در بیابان به دنبال شتر گم‌شده‌اش می‌گشت تا اینکه به پسر باهوشی برخورد. مرد از او پرسید: «آیا شتر مرا دیده‌ای؟»
پسرک گفت: «شترت یک چشمش کور بود؟»
مرد پاسخ داد: «بله.»
پسرک پرسید: «آیا یک طرف بارش شیرینی و طرف دیگرش ترشی بود؟»
مرد گفت: «بله، حالا بگو شترم کجاست؟»
پسرک پاسخ داد: «من شتری ندیدم!»
مرد که ناراحت و نگران شده بود، فکر کرد شاید پسرک بلایی سر شترش آورده است. به همین خاطر، او را نزد قاضی برد و ماجرا را تعریف کرد.
قاضی از پسرک پرسید: «اگر تو شتر را ندیدی، چطور همه‌ی مشخصاتش را می‌دانستی؟»
پسرک توضیح داد: «روی زمین رد پای شتری را دیدم که فقط سبزه‌های یک طرف راه را خورده بود. از این موضوع فهمیدم که شاید یک چشمش کور بوده است. بعد متوجه شدم که در یک طرف راه، مگس‌ها بیشتر هستند و در طرف دیگر، پشه‌ها. چون مگس‌ها شیرینی دوست دارند و پشه‌ها ترشی، نتیجه گرفتم که یک طرف بار شتر شیرینی و طرف دیگرش ترشی بوده است.»
قاضی که از هوش و ذکاوت پسرک تحت تأثیر قرار گرفته بود، گفت: «درست است که تو بی‌گناهی، اما زبانت باعث دردسرت شد.»

پاسخ درس قبلی: جواب درس پنجم نگارش هشتم

توجه: شما دانش آموزان عزیز اگر می خواهید به راحتی به جواب های نگارش هشتم دسترسی داشته باشید، تنها کافیه جواب درس مورد نظرتان را به همراه عبارت « ماگرتا » در گوگل جست و جو کنید.

در این مقاله جواب تمام تمرین های درس ۶ ششم نگارش هشتم را به صورت کامل بررسی کردیم، شما دانش آموزان عزیز می توانید از قسمت دیدگاه، نظرات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫۲۹ دیدگاه

  1. میشه اینجوری هم معنیش کرد:
    این ضرب المثل رو در مواقعی به کار می برند ک کسی حد خود را نمی داند و به چیزی ک میگوید فکر نمی کند

  2. عالی بود ماگرتا بهترین سایته فقط اگه کمی حواب هاتون رو خلاصه تر کنید خیلی بهتر میشه مثلا تو بازآفرینی ضرب المثل ص 73 انقدر مطلب زیاده که تو کتاب جا نمیشه لطفا اصلاحش کنید . ممنون

    1. دست تون درد نکنه سایت خوبی هست . فقط دوتا نکته داره .
      ۱-کاش میشد یه اپلیکیشن میزاشتید برای این سایت.
      ۲-توی خود سایت که جستجو می کنم نتیجه ای نمیاره ولی وقتی توی مرور گر میزنم میاره، لطفا اصلاحش کنید

      1. ۱- روی گزینه اضافه کردن ماگرتا به خانه روی نوار پایین سایت یا add magerta in your home screen بزنید
        ۲- داخل سایت جستجو میکنید سعی کنید عبارت کوتاه سرچ کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک + 2 =