مطلب پیشنهادی :
ad
+
ادبیاتفرهنگ و هنر

جواب شعر گردانی صفحه ۱۰۳ نگارش یازدهم ⭕️ ز کوی یار می آید

معنی و مفهوم شعر ز کوی یار می‌آید نسیم باد نوروزی از این باد ار مدد خواهی چراغ دل برافروزی صفحه 103 درس پنجم نگارش پایه یازدهم

جواب شعر گردانی صفحه ۱۰۳ نگارش یازدهم ؛ در این مقاله به پاسخ و جواب معنی شعر گردانی ز کوی یار می‌آید نسیم باد نوروزی از صفحه 103 درس 5 پنجم کتاب نگارش یازدهم متوسطه دوم پرداخته ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.

همچنین بخوانید: بازنویسی حکایت نگاری صفحه ۶۸ نگارش یازدهم

جواب شعر گردانی صفحه ۱۰۳ نگارش یازدهم
جواب شعر گردانی صفحه ۱۰۳ نگارش یازدهم

معنی و مفهوم شعر ز کوی یار می‌آید نسیم باد نوروزی نگارش یازدهم

شعر زیر را بخوانید و دریافت خود را از آن بنویسید.

ز کوی یار می‌آید نسیم باد نوروزی / از این باد ار مدد خواهی چراغ دل برافروزی

پاسخ: فرصت ها و لحظات زندگی می آیند و می روند بدون اینکه به شما اطلاع دهند. آن لحظه تویی که باید فرصت زندگیت را بگیری و غنیمت شماری و به وسیله ی آن چراغ دل خود را روشن و امیدوار کنی.. این فرصت‌ها همیشه به سراغ شما نمی‌آید و درِ قلبت را نمی‌کوبد، تا تو نیز در قلبت را باز کنی و کلید روشنائیش را فشار دهی.

فرصت های زیادی برای شناخت و پرکردن دلتان از امید و آرزو وجود دارد و باید فرصت های خوب را از فرصت های بد جدا کنید و با دقت و آگاهی فراوان بهترین ها را انتخاب کنی. باد نوروزی همیشه نوید بهار، شکوفایی، زیبایی و عطر و بوی گل‌ها را می دهد و نشان دهنده نوآوری و شکوفایی و آبادانی است.

دقیقا این بزرگترین فرصت زندگی شماست که مثل باد نوروزی با آمدنش، علاوه بر اینکه دلتان را روشن می کند، شما را از عطر بهار و زیبایی و گل های رنگارنگ لبریز می کند، دلت را پر از انرژی خوب و مثبت می کند و قلبت را از سیاهی ها و انرژی منفی دور می کند و تبدیل می شود به قلبی روشن و پر از نور و روشنایی.

خداوند با زنده کردن زمین و درختان در هر بهار به انسان این پیام را می دهد که پس از هر سختی آسانی و پس از هر مرگ زندگی تازه ای است. ما باید این پیام را درک کنیم و امیدوار و خوشحال باشیم. مؤمن واقعی هرگز ناامید نمی شود، هرگز تسلیم تاریکی و ظلم نمی شود، بلکه چراغ دل او همیشه به نور امید خدا روشن است.

پس باید از این شعر زیبای حافظ درس بگیریم، در دل و قلب خود را به سوی تاریکی و سیاهی ها ببندیم، از فرصت های خوب بهره ببریم و قلبمان را پر از امید و روشنایی و احساسات خوب کنیم تا دنیا به ما لبخند بزند و هر روزمان از روزها و بادهای نوروزی و بهاری پر شود.

انشا در مورد شعر گردانی ز کوی یار می‌آید نسیم باد نوروزی نگارش یازدهم

مقدمه: به نام خداوندی که یادش آرامش دهنده دل‌های پریشان است، خداوندی که انسان را آفرید و ابرها و بادها و ماه و خورشید و آسمان را برای استفاده در دسترس قرار داد. یکی از نعمت های خداوند که شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته باشد، باد است. بادی که وزیدن آن باعث خنک شدن زمین و در دریاها بوجود آمدن جزر و مد و برای گل‌ها و گیاهان باعث گرده افشانی و افزایش آنها شده و برای درختان سبب شادی و سر زندگی می شود.

بدنه انشا: شاعران زیادی در مورد باد یا استفاده از باد در اشعار خود شعر سروده اند. حافظ شیرین سخن یکی از شاعران بزرگواری است که گفته است:

زکوی یا ر می آید نسیم باد نوروزی / از این باد ار مدد خواهی چراغ دل برافروزی

در اینجا شاعر باد را مانند قاصدکی می داند که از کوی یار وزیدن گرفته است و مژده آمدن بهار را می دهد، بهاری که با آن زندگی از نو آغاز می شود و با کلمه نوروز همراه است نوروزی که ما می توانیم چراغ دلمان را با آن روشن کنیم و کینه ها را از دل بزدائیم ، یاد کسانی بیافتیم که دیگر نیستند و به این فکر کنیم که ما نیز روزی نخواهم بود.

پس باید باد را به یاری گرفت، بادی که از سرزمین مهر و محبت می وزد، جایی که خداوند می تواند خدای مهربان باشد و نوید بخش روشنی است باید از این روشنی کمک بگیریم و چراغ دلمان را روشن کنیم. بیایید باید راه را یاد بگیریم و به دیگران هم یاد بدهیم و روح خود را سیراب کنیم زیرا همه جا کوی یاراست و همه نشان دهنده چراغ معرفت هستند.

در اینجا باد را می توان لطف خداوند به جهانیان دانست که به همه چیز مانند درختان، دریاها، کوه ها و هر چه آفریده است، جان تازه ای بخشید و به این اشرف مخلوقات، یعنی انسان توجه ویژه ای دارد. و می خواهد که اگر از این رحمت می خواهد بهره‌مند شود، باید چراغ دلش را روشن کند، خوب ببیند، خوب بیندیشد و برای آخرت خود توشه بر دارد و چراغ دلش را با آن روشن کند و از این طریق راه رسیدن به خدا را برای خودش هموارتر کند و زندگی را به جای مرگ و سر زندگی و شادابی را به جای یاس و ناامیدی قرار دهد.

نتیجه گیری: اگر خدا بخواهد در آستانه سال نو به دل‌های خود جان تازه ای می بخشیم و تا حد امکان از هوای تازه بهاری استفاده کنیم و به فرموده حضرت محمد (ص): تن خود را از باد بهار نپوشانیم زیرا باد بهار با بدن ما آن می کند که با درختان می کند.

همچنین بخوانید: جواب درس پنجم نگارش یازدهم

✅ به پایان مقاله جواب و معنی شعر گردانی دیدار یار غایب دانی چه ذوق دارد صفحه ۵۱ کتاب نگارش یازدهم متوسطه دوم رسیدیم، اگر پیشنهاد یا سوالی در این رابطه داشتید حتما آن را از بخش نظرات بپرسید تا کارشناسان ما پاسخگوی شما باشند.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + 16 =