سبک زندگی

رتتویی فرانسوی 🍽️، طرز تهیه راتاتویی خوشمزه فرانسه ای

دستور پخت رتتویی فرانسوی به همراه فیلم کامل آموزش طرز تهیه راتاتوی

طرز تهیه راتاتویی فرانسوی – Ratatouille : راتاتویی یکی از غذا های معروف فرانسوی است. ریشه این غذای سنتی که مواد اصلی تشکیل دهنده آن سبزیجات است به نیس باز می گردد. نام دیگر آن غذای موش سرآشپز نیز است.اصالت این غذای گیاهی و بسیار خوشمزه متعلق به کشور فرانسه می باشد. جالب است بدانید این غذا از نظر طعم و مزه شباهت زیادی به یتیمچه ما ایرانی ها دارد.(گاهی به اشتباه راتاتولی هم می گویند) با طرز تهیه ماگرتا همراه باشید.

همچنین بخوانید‌: طرز تهیه مافین پیتزایی 🍕 ، یک پیتزای فینگر فودی

مواد لازم برای تهیه راتاتویی
مواد لازم برای تهیه راتاتویی

فیلم طرز تهیه راتاتویی فرانسوی





مواد لازم برای تهیه رتتویی فرانسوی

  • ۱ عدد بادمجان
  • ۱ عدد کدو
  • ۲ عدد تخم مرغ
  • ۱ عدد پیاز
  • ۲ حبه سیر
  • ۲ عدد گوجه فرنگی
  • کدوی سبز یک عدد ورقه شده
  • کدوی زرد یک عدد ورقه شده
  • فلفل ایتالیایی قرمز یک عدد
  • چند برگ آویشن تازه
  • ۱ قاشق رب گوجه فرنگی
  • ۲ قاشق پیاز داغ
  • ۱ قاشق چای خوری سیر رنده شده
  • روغن زیتون به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

دستور پخت راتاتویی فرانسوی

ابتدا دمای فر را تا 190 درجه ی سانتی گراد بالا ببرید و بگذارید گرم شود. گوجه فرنگی رنده شده را کمی داخل تابه حرارت دهید تا آبش کشیده شود. سپس سیر و پیاز رنده شده را به این سس اضافه کنید. آن را با یک قاشق از روغن زیتون بهم بزنید و با فلفل و نمک کافی سس را آماده کنید. سر و ته کدوها و بادمجان را ببرید و نازک ورقه کنید. سر فلفل را هم جدا کنید و داخلش را خالی کنید و آن را هم ورقه کنید. برای ورقه کردن تمام مواد رتتویی می توانید از رنده ی ورقه ای استفاده کنید که البته باید بسیار تیز باشد تا همه را با یک ضخامت ورقه کند.

در ادامه برای تهیه راتاتوی اصل بادمجان و کدو و گوجه فرنگی و پیاز رو حلقه ای خرد کنید. همشون رو خیلی مرتب توی تابه با روغن خیلی خیلی کم به مدت خیلی خیلی کم تفت بدید. اصلا لازم نیست که برشون گردونید. فقط در این حد یکم ازون حالت خامی در بیاد. البته آخرش من به این نتیجه رسیدم که میشه اصلا تفت نداد، این مواد رو کنار بگذارید. نمک هم یادتون نره.

توی ظرفتون، فلفل دلمه ای خرد شده، سیر خرد شده و یکم از پیاز رو با هم دیگه تفت بدید. و وقتی که یکم نرم شدن از تابه خارج کنید و کنار بذارید.



حالا وقت چیدنه. میتونید از یه ظرف پیرکس کوتاه استفاده کنید که با همون ظرف سرو کنید. من این بار از یه تابه کوچیک استفاده کردم که یکم هم روغن توش ریختم. اول یه برش گوجه، بعد یه برش کدو، یه برش بادمجان و یه برش پیاز و همین ترتیب رو ادامه بدید. فقط پیاز رو یه خط درمیون استفاده کنید.

در ادامه طرز تهیه راتاتویی فرانسوی وقتی که چیدن کامل شد، سیر و فلفل دلمه ای و پیاز تفت داده شده رو گوشه ها یا مرکز مواد بریزید. یه دسته کوچیک سبزی معطر شامل ترخون، نعناع و هر چی که دوست داشتید هم روی مواد بذارید. یکم آب (خیلی کم) اضافه کنید، در ظرف رو ببندید و روی حرارت بذارید.وقتی که صدای آب رو شنیدید، حرارت رو کم کنید (خیلی خیلی کم یا حتی از شعله پخش کن استفاده کنید.) تا کاملا مواد پخته شن.
هر زمان که حس کردید آب غذا تموم شده، یه ته استکان آب اضافه کنید و باز درش رو ببندید (آب رو یه دفعه اضافه نکنید.) حدود 30 دقیقه زمان لازمه تا غذا پخته بشه.

توی این مدت یه سس گوجه فرنگی درست کردم. به این ترتیب که:

چند تا گوجه فرنگی رو حدود 5 دقیقه توی آب جوش انداختم و بعد توی آب سرد. پوستش رو گرفتم و توی یه ظرف به همراه یکم آب، حدود 5 دقیقه پختم (تا زمانی که گوجه ها کاملا له بشن). وقتی آبش تموم شد پیاز و سیر تفت داده رو اضافه کردم یکم هم روغن زدم و چند دقیقه مواد رو با همدیگه تفت دادم.

بعد که غذا کاملا پخته شد، سبزی ها رو از روش برداشتم و به همراه سس سرو کردم.



دستور پخت رتتویی
دستور پخت رتتویی

نکات تکمیلی در مورد رتتویی فرانسوی

  1. این غذا رو میتونید با نان یا با سیب زمینی پخته سرو کنید. من که خالی خالی خوردم.
  2. این مقداری که من گفتم برای 2 نفر به عنوان غذای اصلی کافیه.
  3. رتتویی فرانسوی جزو غذای ملل – فرانسوی می باشد
  4. زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه
  5. و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت و ۰ دقیقه میباشد.
  6. رتتویی فرانسوی را می‌توانید در وعده شام – پیش غذا – سرو کنید.
  7. توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۲ نفر مناسب میباشد.

امیدواریم با درست کردن راتاتویی فرانسوی خوشمزه لذت ببرید و ماگرتا رو به دوستان خود معرفی کنید 😉

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

‫2 دیدگاه ها

  1. طهرانی گفت:

    سوالی درباره پخت راتاتویی داشتید بپرسید خوشحال میشم جواب بدم

    1. حسن کوچه گفت:

      همون یتیمچه خودمونه دیگه 😒

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.