الکترونیک و دیجیتالفناوری

همه چیز درباره باتری موبایل و روش صحیح استفاده از آن

انواع مختلف باتری گوشی موبایل کدام‌اند؟ همه چیز درباره باطری موبایل

تلفن‌های هوشمند مدرن و امروزی موفق شده‌اند که نحوه ارتباط انسان‌ها با یکدیگر، دسترسی آسان و سریع به اینترنت، برقراری ارتباط با مجموعه گسترده‌ای از لوازم جانبی را فراهم آورند  و افراد بی شماری را قادر سازند تا خلاقیت خود را از طریق میلیون‌ ها روش کارآمد به دنیا نشان دهند؛ پس با این حساب باتری گوشی نقش پررنگی در ارتباطات انسانی دارد. چنانچه که اکثریت قریب به یقین این تلفن‌های هوشمند توسط باتری گوشی‌ هایی مبتنی بر یون لیتیوم تغذیه می‎‌شوند.

انواع مختلف باتری گوشی

انواع مختلف باتری گوشی موبایل کدامند؟

  • باتری گوشی نوع لیتیوم پلیمر

باتری‌های لیتیوم پلیمر در حال حاضر پیشرفته‌ترین باتری‌های موجود در بازار هستند. در آن‌ها از پلاستیک به جای فلز استفاده شده است و همین امر باعث سبکی وزن آن‌ها نسبت به سایر باتر‌ی‌ها ‌می‌شود در نتیجه می‌توانند در گوشی هوشمند از هر نوعی قابل استفاده باشند.

می‌توان از آن‌ها در تلفن‌های هوشمند با ضخامت 5.2 میلی متر تا حتی  10 میلی متر استفاده کرد. در باتری گوشی‌ نوع لیتیوم پلیمر کمبود حافظه (کاهش خودکار چرخه زمانی لازم برای شارژ باتری و ظرفیت باتری گوشی در اثر کامل شارژ نکردن مکرر باتری) بر آنها اثرگذار نیست و 40 درصد عمر بیشتری نسبت به بقیه انواع باتری‌ها دارند.

  • باتری گوشی مدل لیتیوم یون

باتری‌های لیتیوم یون پیشرفته هستند و ظرفیت شارژ بالا را بر اساس اندازه و وزن باتری امکان‌پذیر می‌کنند. با این حال، این باتری‌ها کمی گران هستند و همچنین با تلفن‌های هوشمند قدیمی سازگار نیستند. باتری‌های یون لیتیوم چرخه شارژ را به خاطر نمی‌آورند و در نتیجه، تحت تأثیر کمبود حافظه قرار نگرفته و ظرفیت باتری کاهش نمی‌یابد.

از آنجایی که در اکثر گوشی‌های هوشمند از باتری‌های لیتیوم یون استفاده می‌شود و همچنین جایگزین باتری لیتیوم یون فرآیند سخت و دشواریست و از طرفی تعویض باتری گوشی به کل تأثیر مخرب بر روی محیط زیست دارد بهتر است بدانید نحوه استفاده درست از باتری برای سالم ماندن آن و نگهداری طولانی مدت‌تر شارژ چیست؟

  • از گرما و سرمای شدید دور کنید؛ اگر تلفن شما خیلی گرم یا سرد شود می‌تواند باتری را خسته کرده و طول عمر آن همچنین مدت زمان نگهداری شارژ را کوتاه کند. قرار دادن آن زیر یخبندان در زمستان یا ترک آن در اتومبیل در تابستان در طول عمر باتری شما تأثیرگذار است.
  • از استفاده از فست شارژ اجتناب بورزید؛ شارژ کردن باتری گوشی با سرعتی بیشتر از حد معمول باعث فشارآمدن به باتری می‌شود. از فست شارژ تا حد امکان خودداری کنید.
  • از تخلیه باتری تلفن خود تا حد 0٪ یا شارژ کردن آن تا 100٪ خودداری کنید؛ باتری‌های لیتیوم یون از اثر حافظه رنج نمی‌برند؛ بنابراین لازم نیست باتری گوشی هوشمندتان را همانند گوشی‌های قدیمی شارژ کنید.
  • باتری گوشی خود را تا 50٪ شارژ کنید؛ به نظر می‌رسد سالم‌ترین میزان شارژ باتری لیتیوم یون حدود 50٪ باشد. اگر می‌خواهید باتری تلفن خود را برای مدت طولانی داشته باشید؛ دوره‍‌های 50 درصدی برای شارژ کردن آن در نظر بگیرید.
  • روشنایی صفحه را کم کنید؛ صفحه گوشی هوشمند بخشی از آن است که معمولاً بیش‌ترین میزان شارژ باتری را مصرف می‌کند. کاهش روشنایی صفحه باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود. برای این منظور بهتر است روشنایی خودکار صفحه را فعال کنید.

نکات بالا به طور مستقیم به روش‌های افزایش عمر باتری می‌پردازند. همچنین دوام باتری، یعنی ماندگاری باتری شما با یک بار شارژ، روی طول عمر مفید خود باتری نیز تأثیر می‌گذارد. بهبود نگهداری شارژ باتری گوشی با کاهش چرخه های مدت زمان شارژ، سبب افزایش طول عمر باتری نیز می‌‌شود.

  • کاهش زمان روشن بودن صفحه نمایش (قفل خودکار)

اگر صفحه نمایش خود را بدون استفاده روشن بگذارید بعد از مدت زمانی، معمولاً یک یا دو دقیقه، به طور خودکار خاموش می‌شود. می‌توانید با کاهش زمان نمایش صفحه در مصرف شارژ باتری صرفه جویی کنید.

  • از حالت شب استفاده کنید.

پیکسل‌هایی که رنگ سیاه را نشان می‌دهند در برخی موارد حتی فعال و روشن نیز نمی‌شوند، پس به این معنی است که نمایش رنگ سیاه روی صفحه از انرژی استفاده نمی‌کند و رنگ‌های تیره انرژی کمتری نسبت به رنگ‌های روشن مانند سفید مصرف می‌کنند. انتخاب تم تاریک برای تلفن، اگر دارای صفحه نمایش از نوع OLED یا AMOLED باشد می‌تواند باعث صرفه جویی در مصرف انرژی شود.

  • فیسبوک را حذف کنید.
سیو باتری و طول عمر آن

فیسبوک به بخش‌های زیادی از گوشی شما دسترسی دارد. این دسترسی‌ها جدا از مسائل امنیتی، انرژی زیادی از باتری گوشی شما را مصرف می‌کند. اگر قصد حذف کردن آن را ندارید و به آن نیاز دارید مجوزهای دسترسی آن مانند پخش خودکار ویدئو، دسترسی به موقعیت مکانی و اعلان‌ها را را محدود کنید. توصیه می شود آموزش حذف اکانت فیسبوک را ببینید.

و در نهایت در هنگام شارژ، گوشی خود را در حالت پرواز قرار دهید.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک + 3 =