ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل «عالم شدن چه آسان آدم شدن چه مشکل» با توضیح

گسترش ضرب المثل عالم شدن چه آسان آدم شدن چه مشکل و بررسی مفهوم آن

معنی ضرب المثل عالم شدن چه آسان آدم شدن چه مشکل : مفهوم این حکایت به طور کوتاه این است که بالا بردن آدمیت یک انسان سخت از بالا بردن سطح علم و سواد او می باشد. در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.

همچنین بخوانید : معنی عبارت تدبیر ده تنه چون زور ده مرده باشد

معنی ضرب المثل عالم شدن چه آسان آدم شدن چه مشکل

معنی ضرب المثل عالم شدن چه آسان آدم شدن چه مشکل چیست

اینکه یک نفر عالم خیلی بزرگی است به این معنی نیست که حتما آدمیت خوبی ام در ذاتش وجود دارد زیرا انسان های زیادی بوده اند که از نظر درجات علمی به بالاترین رده ها رسیده اند اما یک آدم شریف و ارجمند نیستند. انسان های عالم واقعی هر چه بیشتر بر دانشی که دارند افزوده می شود بیشتر متوجه می شوند که فراگیری علم بسیار آسان تر است از رعایت آداب و آدمیت.

در مقابل افرادی که گفته شد انسان های بسیاری بوده اند که برخلاف نداشتن مدارک درسی خوب یک انسان به تمام معنا بوده اند. فردی که سعی دارد یک انسان به تمام معنا باشد باید زحمت های زیادی به خودش بدهد، حتی بیشتر از زحمت کسانی که صبح و شب می خوانند تا عالم شود.

نتیجه ای که از حکایت می گیریم این است که ما انسان ها باید همیشه در حال یادگیری مواردی باشیم که آداب و آدمیت ما را زیاد تر کند و باید از همین سن کمی که داریم اخلاق و افکار خود را به سمتی هول بدهیم که ما را از نظر انسانی بهتر می کند تا بتوانیم یک آدم خوب با تمام خصوصیات بارز یک آدم نمونه را داشته باشم.

از نظر این ضرب المثل، این که کسی بخواهد علمی بیاموزد یا تحصیلات عالیه کسب کند و سوادش را بیشتر کند، کار سختی نیست. ولی این که اخلاق خوب، مورد پسند و به اصطلاح آدمیت را داشته باشد کار دشواری است.

برای همین امروزه بسیاری از کسانی که مدرک تحصیلی شان بالا است رفتار خوبی ندارند. بلعکس کسی که مدرک چندانی ندارد و سوادش کمتر است، رفتار و اخلاق خوبی دارد. البته این موضوع برای همه نیست. افرادی هم هستند که هم اخلاق و هم تحصیلات بالایی داشته باشند.گاهی افرادی را دیدیم که مدت زیادی مشغول درس خواندن بودند ولی رفتار خوبی ندارند یا عصبی هستند.

مفهوم و تاریخچه حکایت عالم شدن چه آسان

تاریخچه این ضرب المثل به زمانی می‌رسد که یک دانشمند حاذق توانایی حل و فصل بسیاری از مسائل را در زمینه فیزیک و ریاضی داشت ولی با اطرافیان خود و کسانی که به او مراجعه می‌کردند از جمله با شاگردش رفتار خوبی نداشت و به دلیل موقعیتی که داشت به خودش اجازه می‌داد به همه توهین کند.

زمانی رسید که شاگرد به درجه استادی ارتقا پیدا کرد و بر عکس استاد بسیار متواضع و فروتنی از خود نشان داد و در نهایت مراجعه مردم شهر به شاگرد بیشتر شد. دانشمند از این موضوع تعجب کرد و در این زمان این ضرب المثل به جا به کار می‌رود که عالم شدن چه آسان آدم شدن چه مشکل است.

همچنین بخوانید:
انشا و گسترش ضرب المثل عالم شدن چه آسان، آدم شدن چه مشکل

✅ در این بخش معنی ضرب المثل عالم شدن چه آسان آدم شدن چه مشکل را بررسی کردیم، شما می توانید از بخش دیدگاه نظرتان را در مورد این حکایت با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 3 =