جواب فعالیت های درس هفتم تاریخ دوازدهم انسانی صفحه ۹۲ تا ۹۸
گام به گام درس ۷ تاریخ دوازدهم انسانی و پاسخ فعالیت و پرسش های نمونه درس هفت ایران در دورۀ حكومت رضاشاه
جواب فعالیت های درس 7 هفتم تاریخ دوازدهم انسانی : گام به گام درس یکم تاریخ ۳ ایران و جهان معاصر که شامل جواب های فعالیت های صفحه ۹۲ و ۹۵ و پرسش های نمونه صفحه ۹۸ درس ۷ ایران در دورۀ حكومت رضاشاه از کتاب تاریخ دوازدهم رشته انسانی است. در ادامه در بخش آموزش و پرورش ماگرتا آماده کرده ایم.
بعدی: جواب فعالیت های درس هشتم تاریخ دوازدهم انسانی
جواب فعالیت ۱ صفحه ۹۲ درس هفتم تاریخ دوازدهم انسانی
پس از همفکری و مرور آموختههای قبلی، دربارۀ شیوه یا شیوههای معمول به قدرت رسیدن خاندانها و سلسلهها در تاریخ ایران بحث و گفتوگو کنید.
پاسخ: خاستگاه بسیاری از حکومتها در تاریخ ایران ایلی بوده است. معمولاً پس از سقوط یک سلسله، دورهای از هرج و مرج در جامعه به وجود میآمد و نیاز به امنیت و نظم احساس میشد. در این شرایط، هر ایلی که دارای نیروی نظامی آموزشدیده و ورزیده و شرایط مناسبی برای بهدست گرفتن قدرت بود، به پا میخاست و کنترل اوضاع را در دست میگرفت. گاهی اوقات، ایلها به دور یک خاندان خاص گرد هم میآمدند و حکومتی تشکیل میدادند، مانند حکومت صفویان. این روند تا دوران قاجار ادامه یافت. در پایان دوره قاجار، حکومت پهلوی با یک کودتای نظامی و استفاده از ابزارهای سیاسی، قدرت را به دست گرفت.
پاسخ فعالیت ۲ صفحه ۹۵ درس ۷ تاریخ دوازدهم انسانی
بحث و گفتوگو کنید
– با توجه به آنچه در درسهای قبل آموختید، دربارۀ تأثیر شرایط اجتماعی بر به قدرت رسیدن رضاخان گفتوگو کنید.
پاسخ: با ورود جنگ جهانی اول به خاک ایران، مشکلات اقتصادی و اجتماعی زیادی به وجود آمد. قحطیهای گسترده و گرسنگی، بسیاری از ایرانیان را به کام مرگ کشاند. در این شرایط، ناامنیها و شورشهایی در نقاط مختلف کشور روی داد. بسیاری از حاکمان شهرها و روستاها به خودسری پرداختند و به طور مستقل حکومت کردند، به طوری که از پرداخت مالیات به دولت مرکزی خودداری میکردند. حضور نیروهای بیگانه نیز وضعیت را وخیمتر کرد. نیاز به امنیت و کنترل شورشها، راهزنی و قحطی، شرایط را برای ظهور رضاخان به عنوان عامل نجاتبخش ایران فراهم کرد.
جواب پرسش های نمونه صفحه ۹۸ درس ۷ تاریخ دوازدهم انسانی
۱- با توجه به آنچه در درسهای قبل آموختهاید بیان کنید که به نظر شما شرایط اجتماعی به قدرتگیری رضاخان کمک کرد یا برعکس؟ چرا؟
پاسخ: بله، زیرا مردم در دوره هرج و مرج پس از جنگ جهانی اول به شدت نیاز به امنیت و آرامش داشتند. برای مثال، بازرگانان و کشاورزان به منظور از سرگیری فعالیتهای اقتصادی خود و همچنین مردم عادی برای انجام فعالیتهای روزمرهشان به ثبات سیاسی نیاز داشتند. شورشهای اجتماعی و ناامنیها باید برطرف میشد و کشور باید از تجزیه ناشی از خودسری خانها و حکام نجات مییافت. به همین دلیل، مردم انتظار ظهور یک حکومت مقتدر را داشتند.
۲- رضاشاه برای حذف احمدشاه از صحنۀ سیاسی ایران چه کرد؟
پاسخ: ابتدا احمدشاه را متقاعد کردند که او را به مقام نخستوزیری منصوب کند. سپس، پس از سفر احمدشاه به اروپا، پیشنهاد برقراری نظام جمهوری مطرح شد که موفقیتآمیز نبود. در ادامه، تلاش کردند با تبلیغات گسترده علیه احمدشاه، او را نسبت به سرنوشت کشور بیتوجه نشان دهند. مردم نیز با توجه به امنیتی که رضاخان در کشور ایجاد کرده بود، به حکومت او تمایل پیدا کردند. در نهایت، مجلس مؤسسان با تغییر چند ماده از قانون اساسی، رضاخان را به عنوان پادشاه انتخاب کرد و قاجاریه را از سلطنت خلع نمود.
۳- مجلس مؤسسان تکلیف قطعی سلطنت قاجار را چگونه مشخص کرد؟
پاسخ: با تشکیل مجلس مؤسسان، چند ماده از قانون اساسی برای انتقال سلطنت به رضاخان و خلع قاجاریه تغییر یافت. پس از شش روز بحث و گفتوگو، این مجلس نهایتاً رضاخان را به عنوان پادشاه ایران انتخاب کرد و سلطنت را در خانواده او به صورت موروثی اعلام نمود.
۴- اقدامات فرهنگی رضاشاه و پیامد آنها را توضیح دهید.
پاسخ: رضاشاه با شعار تمدن، تجدد و مبارزه با کهنهپرستی، اقدام به یکسانسازی لباسها و برداشتن حجاب زنان کرد. اما مردم در برابر این تغییرات مقاومت کردند. یکی از نمونههای بارز این اعتراضات، قیام مردم مسلمان مشهد در مسجد گوهرشاد بود که در جریان آن، عده زیادی از مردم کشته شدند.
۵- توضیح دهید چرا رضا شاه سیاست گرایش به آلمان را پیش گرفت.
پاسخ: انگلیسیها به منظور کمک به آلمان که درگیر مشکلات ناشی از جنگ جهانی اول بود، زمینه را برای فعالیتهای تجاری و صنعتی این کشور در ایران فراهم کردند. هدف آنها جلوگیری از سقوط آلمانیها به دام کمونیسم بود. به همین دلیل، رضاشاه درهای ایران را به روی سرمایههای آلمانی گشود.
پاسخ دیگر: انگلیسیها برای مساعدت به آلمان که گرفتار مصائب جنگ جهانی اول بود، زمینه را برای فعالیتهای تجاری و صنعتی آلمان در ایران فراهم کردند با این امید که از افتادن آلمانیها به دام کمونیسم جلوگیری کنند؛ به همین دلیل، رضاشاه درهای کشور ایران را به روی سرمایههای آلمانی گشود.
قبلی: جواب فعالیت های درس ششم تاریخ دوازدهم انسانی
توجه: شما دانش آموزان عزیز و کوشا می توانید برای دسترسی سریع تر و بهتر به مطالب کمک درسی کتاب تاریخ دوازدهم انسانی، کلمه و عبارت « ماگرتا » را به همراه مطلب مورد نظر خود جستجو کنید.
در انتها امیدواریم که مقاله پاسخ فعالیت های درس هفتم تاریخ دوازدهم انسانی متوسطه دوم ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد و توانسته باشید تا از آن استفاده و بهره برده باشید. همچنین اگر سوالی در رابطه با جواب فعالیت ها و پرسش های نمونه درس 7 تاریخ انسانی دوازدهم دارید آن را از قسمت دیدگاه بپرسید.