مطلب پیشنهادی :
ad
+
ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل توی هچل افتادن ⭕️ تاریخچه و انشا

ریشه و مفهوم حکایت قدیمی «توی هچل افتادن» به همراه اصلاح انگلیسی

معنی ضرب المثل توی هچل افتادن ؛ کلمه هچل یعنی گرفتاری و دردسر بزرگ، زمانی که کسی می‌گوید توی هچل افتادم، یعنی برایم اتفاقی افتاده که پر از دردسر است و حل آن مشکل امکان دارد سخت یا حتی غیرممکن باشد.

این ضرب المثل را برای مواقعی به کار می‌برند که مشکلات بیش از اندازه سخت و دشوار است و گاهی ممکن است از پس آن برنیایید. در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.

معنی ضرب المثل توی هچل افتادن

مفهوم ضرب المثل توی هچل افتادن

به طور مثال وقتی پدر خانواده می‌خواهد مخارج ماهیانه خانه را حساب و کتاب کند، برای یکسری بدهی‌هایش کم می‌آورد و هر چقدر حساب می‌کند، می‌گوید اگر این مبلغ را الان خرج کنیم، آخر ماه به مشکل برمی‌خوریم و توی هچل می‌افتیم.

این‌گونه است که اگر کسی در چنین مواردی گیر کند و برایش مشکل زیادی پیش بیاید، از این ضرب المثل استفاده می‌کند و کاربرد زیادی در این مواقع خواهد داشت.

توی هچل افتادن به انگلیسی
in a pickle

تاریخچه ضرب المثل توی هچل افتادن

داستان این ضرب المثل بیشتر آموزنده است و تعریف جالبی از شکار حیوان توسط انسان دارد که در ادامه به این حکایت می‌پردازیم. روزی مردی از دست موش‌های زیر شیروانی خانه‌اش بسیار کلافه بود. موش‌ها آنقدر غذاهای آن مرد را دزدیدند که او تصمیم گرفت آن‌ها را به دام بیندازد. پس تله موش‌های بسیاری تهیه کرد و در گوشه کنار خانه هر کدام را گذاشت و روی هر کدام قطعه پنیری قرار داد.

روز اول یک موش، روز دوم دو موش، و روز سوم، تمامی تله موش‌هایی که از دم به آن گیر کرده بودند، دست و پا می‌زنند و تلاش بر فرار داشتند را مشاهده می‌کرد. او برای ثابت کردن اینکه می‌توان موش‌ها را با تله موش گیر انداخت، تابلویی بر در منزلش نصب کرد و نوشت من به تنهایی توانستم در سه روز تمامی موش‌های مزاحم را در هچل خود بیندازم.

انشا با موضوع توی هچل افتادن

مقدمه: کسی را در هچل انداختن به معنای مشکل برای او درست کردن و یا حتی سنگی جلوی پایش انداختن است.

بدنه: اگر حواسمان به کارهایی که انجام می‌دهیم باشد و حساب شده عمل کنیم در هچل نخواهیم افتاد. مثلا آنقدر از همکلاسی‌تان برای امتحانات کمک گرفته‌اید که این کار باعث شد او هم از درس خود عقب بماند و توی هچل بیفتد. امکان دارد گاهی نیاز شود از آشنایان یا دوستانمان کمک بخواهیم؛ کمکی مثل پول قرض گرفتن، اما باید به این توجه کنیم که بیش از اندازه و مداوم از آن‌ها درخواست قرض نکنیم.

چرا که ممکن است این کار ما باعث شود آن‌ها به مرور زمان به ما بدبین شوند یا حتی به قدری از آن‌ها پول بخواهیم که آن‌ها را در هچل بیندازیم تا بودجه مالی‌شان کم شود و هم خودمان در این هچل بیفتیم که دیگر نتوانیم کامل قرضی که گرفتیم پس بدهیم.

نتیجه: بهتر است در همه امور زندگی چه کار و چه منزلمان سعی کنیم تمامی کارهایمان را روی نظم و انضباط انجام دهیم؛ چرا که اگر در هچل بیافتیم، گاهی ممکن است حتی جبران ناپذیر باشد.

مَثَل های پیشنهادی: معنی ضرب المثل بشنو و باور نکن
و
معنی ضرب المثل برق از سرش پرید
و
معنی ضرب المثل یارب مباد آنکه گدا معتبر شود

☑️ به پایان معنی ضرب المثل توی هچل افتادن رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این ضرب المثل قدیمی داشتید حتما آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 5 =