مطلب پیشنهادی :
ad
+
ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل بشنو و باور نکن ♨️ + تاریخچه و بازآفرینی

ریشه و مفهوم حکایت قدیمی «بشنو و باور نکن» به همراه انشا

معنی ضرب المثل بشنو و باور نکن یعنی شخصی که با چرب زبانی و حیله، می‌خواهد چیزی را که دارد به دیگران بفروشد، ولی هیچ‌کس حرف‌هایش را باور نمی‌کند. در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل برق از سرش پرید

معنی ضرب المثل بشنو و باور نکن

معنی و مفهوم ضرب المثل بشنو و باور نکن

به طور مثال بزرگی در جمع خانواده و مهمانان نشسته است و خودش را آدمی کامل و پر از اطلاعات می‌بیند. وقتی همه دور هم جمع می‌شوند، آن شخص شروع به حرف زدن می‌کند و ساعت‌ها از هر موضوعی که دم دستش باشد حرف می‌زند که باعث می شود اطرافیان حوصله شان سر برود و بگویند چقدر چرت و پرت می‌گوید. بشنوید و باور نکنید، این آدم فقط حرف می‌زند و چیزی بلد نیست، فقط ادعا دارد که آدم بزرگی است.

ریشه و داستان بشنو و باور نکن

روزگاری زن و بچه یک مرد، از او خواستند که برای خانه قالیچه‌ای بخرد، آن مرد به بازار رفت دستفروشان و مغازه داران زیادی بودند که قالیچه می‌فروختند. از یک دستفروش قالیچه‌ای انتخاب کرد که بخرد. به آن فروشنده گفت باربری باشد که با قیمت خیلی پایین آن را ببرد، اما کسی قبول نمی‌کرد.

به سوی پسر نوجوانی رفت و به او گفت، بیا این قالیچه را برای من ببر، به جایش برایت تا مقصد داستان تعریف می‌کنم تا سرت گرم شود و کم‌تر خسته شوی، آن پسرک قبول کرد. پس از اینکه پسرک پیشنهاد مرد را قبول کرد، آن‌ها به سمت منزل مرد راه افتادند. مرد شروع کرد و در حین حکایت به پسرک پند و اندرز داد.

او گفت در زندگی سعی کن تمامی پول‌هایی که توسط هر کاری به دستت می‌رسد پس انداز کنی و حتی در خوردن خود قناعت کن، شب‌ها اگر گرسنه سرت را روی بالشت بگذاری، بهتر از این است که جیب خالی داشته باشی. از اول راه، به قدری از پس انداز پول برای پسرک گفت که از یاوه گویی مرد خسته و نالان شد.

چندین بار قصد داشت بگوید که خسیس بودن خیلی کار کثیفی است و من این کار را دوست ندارم، اما جلوی زبان خود را گرفت و به او چیزی نگفت، تا زمانی که به مقصد رسیدند مرد به پسرک گفت حتی برای باربر هم پولی لازم نیست و اگر کسی گفت تو باربر خوبی هستی بشنو و باور نکن.

پسرک با حرف مرد عصبانی شد و قالیچه او را بر زمین کوبید و پای خود را گلی کرد و قالیچه را لگد مال کرد و در حین این کار گفت اگر کسی به تو گفت چه قالیچه ای گیرت آمده، بگو هنر دست باربر است، تو هم بشنو و باور نکن.

انشا در مورد ضرب المثل بشنو و باور نکن

مقدمه: شخصی که در جمعی از دوستان است و به خاطر این که مورد توجه جمع قرار بگیرد حرف‌هایی می‌زند، کسانی که در جمع هستند، به یکدیگر می‌گویند بشنو و باور نکن.

بدنه: به کسانی که زیاد یاوه گویی می‌کنند، نباید اعتماد کرد. در جمع طلا فروشان معمولاً سنگ‌های براق و نما دار را قیمتی به مردم معرفی می‌کنند، در صورتی که بیشتر آن سنگ‌ها بی ارزش بوده و اگر سنگ قیمتی بود هیچ وقت با قیمت‌های ارزان به خریدار نمی‌فروختند در این مواقع باید حرف آن‌ها را شنید و باور نکرد.

نتیجه: اگر قصد خرید چیزی را دارید و آن فروشنده زیاد از آن تعریف می‌کند، زود باور نکنید و از صحت جنس آن اطمینان حاصل کنید.

مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل یارب مباد آنکه گدا معتبر شود
و
معنی ضرب المثل همین بخشیدن ها مرا به این روز انداخته

✅ به پایان معنی ضرب المثل بشنو و باور نکن رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این ضرب المثل قدیمی داشتید حتما آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 1 =