مطلب پیشنهادی :
ad
+
ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر گوهری

مفهوم حکایت «قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر گوهری» به همراه ریشه و داستان کامل آن

مفهوم ضرب المثل قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر گوهری : این حکایت درباره قدرشناسی می باشد که معنی، ریشه و داستان کامل آن را در بخش ضرب المثل ماگرتا می خوانیم.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل فوت کوزه گری

معنی ضرب المثل قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر گوهری

قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر گوهری یعنی چه

این ضرب المثل به این معنی است که قدر هر چیزی را استاد همان کار می داند. کسی که زرگر است نمی تواند درباره نانوایی یا شغل غیر مرتبط نظر دهد. کسی که هنرمند است نمی توان از او انتظار داشت که تفاوت بین نان خوب و بی کیفیت را تشخیص دهد یا یک نان خوب بپزد. زیرا هر کس در کار خودش خبره است.

به طور کلی نداشتن آگاهی و تخصص در تمامی زمینه ها و مسائل زندگی گاهی باعث می شود تا چیز هایی که واقعا ارزش چندانی در زندگی ندارند را برای خود ارزشمند جلوه دهیم و چیز هایی که با ارزش هستند را فراموش کرده و قدر آن را ندانیم.

ریشه و داستان ضرب المثل قدر زر زرگر شناسد

روزی از روز ها مرد جوانی به دیدار یکی از بزرگان صوفیان در مصر، ذولفنون رفت و از صوفیان بدگویی کرد. ذولفنون می خواست آن مرد به اشتباهش پی ببرد پس انگشتری را از انگشتش بیرون آورد و به مرد جوان داد و گفت: این انگشتر را به بازار دست فروشان ببر و ببین قیمت آن چقدر است؟

مرد جوان راهی بازار دست فروشان شد و انگشتر را به همه دست فروشان نشان داد ولی هیچ کس حاضر نشد بیش تر از یک سکه نقره برای آن بپردازد. مرد نزد ذوالنون بر گشت و ماجرا را برای او تعریف کرد.

ذوالنون گفت: حالا این انگشتر را به بازار جواهر فروشان ببر و قیمت آن را سوال کن. مرد جوان این بار به بازار جواهر فروشان رفت و انگشتر را به بازاریان نشان داد، در بازار جواهر فروشان انگشتر را به هزار سکه طلا می خریدند.

مرد شگفت زده دوباره نزد ذوالنون برگشت و باز هم ماجرا را برای او تعریف کرد. ذوالنون به او گفت: علم و معرفت تو از صوفیان و راه و روش ایشان به اندازه علم دست فروشان از این انگشتر است، قدر زر، زرگر شناسد، قدر گوهر، گوهری.

مثل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل در ناامیدی بسی امید است
و
معنی ضرب المثل عاقل نکند تکیه به دیوار شکسته

⭐️ در این نوشته معنی ضرب المثل قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر گوهری را بررسی کردیم، اگر شما نیز نظری دارید حتما آن را از بخش دیدگاه با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − پنج =