مطلب پیشنهادی :
ad
+
زندگینامهفرهنگ و هنر

تحقیق درباره چنگیزخان ⚜️ زندگینامه و نحوه مرگ

زندگینامه کوتاه و خلاصه درباره چنگیزخان مغول و نحوه مرگ و خاکسپاری آن

تحقیق درباره حمله چنگیز خان به ایران : طبق گفته های تاریخ چنگیزخان یک امپراطور قدرتمند بود که در طول امپراطوری خود کشورگشایی‌های زیادی کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر با بخش تحقیق ماگرتا همراه باشید.

مطلب پیشنهادی: تحقیق در مورد زندگی تاگور

تحقیق درباره زندگینامه چنگیز خان

چنگیزخان که بود؟

چنگیزخان موسس امپراطوری مغول بود که دومین امپراطور بزرگ تاریخ می‌باشد او موفق شد که چادر نشین شمال شرقی آسیا و اقوام زرد پوست بدوی را متحد کند. هنگامی که او بلا منازع مغولستان شد لقب چنگیزخان گرفت و شروع به تهاجم به دیگر نقاط کرد و توانست بخش مهم و بزرگی از اوراسیا را تسخیر کند.

او به قراختاییان، قزاق‌ها، امپراطوری خوارزمشاهیان و سلسله جین حمله کرد این حملات موجب به مرگ بسیاری از افراد غیر نظامی مخصوصا در زمان حمله به امپراطوری خوارزمشاهیان بود. چنگیزخان قبل از مرگش امپراطوری خود را در میان پسران و نوه هایش تقسیم کرد و اوکتای خان را به جانشینی خود انتخاب کرد.

اتحاد قبایل مغول

در اوایل قرن سیزدهم فلات آسیای میانه در شمال چین در زمان چنگیزخان میان چند اتحادیه و قبیل از نایمان‌ها، تاتار‌ها، مغول، کرئیت‌ها، مرکیت‌ها و اویغورها تقسیم می‌شدند.

چنگیزخان به آرامی قدرت خود را افزایش دار و پیشنهاد اتحاد با ارسال پیشکش با طغرل که خان کرئیت‌ها بود متحد شد. بزرگترین مخالف اتحاد قبایل مغول مرکیت‌ها در شمال و تانگوت‌ها در جنوب، نایمن‌ها در غرب و تاتار‌ها و سلسله جین در شرق بود.

چنگیزخان موفق شد که قبایل کوچک را به اتحاد خود در آورد و در سال ۱۲۰۶ تصمیم گرفت که قلمرو خود را گسترش دهد به همین دلیل به حکومت زیا و اقوام تانگوت کا دی مرز‌های غربی بود حمله کند و در زمان سقوط سلسله زیای غربی با حمله چنگیزخان سلسله جین از کمک به آن خودداری نمود.

چنگیزخان در سال ۱۲۱۱ تصمیم گرفت به سلسله جین حمله کند، ارتش سلسله جین به یک اشتباه تاکتیکی دچار شدند به همین دلیل از حمله به مغول‌ها خودداری کردند و یک نماینده به اردوی مغول به نان مینگ تان اعزام کرد‌، او در اردوی مغول‌ها خیانت کرد و به آنان گفت که ارتش جین پشت گذرگاه است و در پشت دیوار چین نبردی بزرگ میان مغول و ارتش سلسله جین رخ داد که هزاران سرباز از ارتش جین کشته شدند.

در سال ۱۲۱۵ چنگیزخان موفق شد پس از یک سال محاصره شهر یان جینگ تصرف کند و در نهایت امپراطور زوان زونک پایتخت خود را به شهر جنوبی کایفنگ تغییر داد و نیمه شمالی کشور را به مغول‌ها واگذار کرد.

مرگ و خاکسپاری چنگیزخان

براساس مدارک تاریخی چنگیزخان در سال ۱۲۲۷ پس از شکست تانگوت‌ها درگذشت اما علت مرگ او نامعلوم بود برخی ادعا می‌کنند که در هنگام اسب سواری سرنگون شده و بر اثر جراحاتی از این حادثه درگذشت.

اما عده‌ای دیگر معتقدند که به دلیل بیماری مزمن درگذشت همچنین یک وقایع نگار گایسیائی ادعا می‌کند که چنگیزخان در یک نبرد توسط تانگوت‌ها کشته شده است. چنگیزخان دستور داده بود که براساس رسم قبیله خود در مکانی ناشناخته و نامعلوم دفن شود پس از مرگش جنازه او به محل زادگاهش در خنتی آیماق حمل کردند و در مسیر رودخانه اونون رها کردند.

چنگیزخان در هنگام مرگش ارتشی حدود ۱۲۹ هزار در رکاب خود داشت که حدود ۱۰۰ هزار نفر از آنان به تولی خان جوان‌ترین پسر چنگیزخان رسید زیرا بر اساس سنت مغول‌ها بیشترین دارایی هر فرد به جوان‌ترین پسرش خواهد رسید.

مقالات پیشنهادی:
تحقیق درباره رئیس علی دلواری
و
تحقیق درباره امیرکبیر

☑️ به پایان تحقیق درباره زندگینامه چنگیزخان رسیدیم امید است این مطلب برای شما مفید باشد منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − پنج =