مطلب پیشنهادی :
ad
+
ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل دندان طمع را کندن به همراه داستان کامل و مفهوم آن

مفهوم ضرب المثل دندان طمع را کندن یعنی چه؟

مفهوم ضرب المثل و مَثل دندان طمع را کندن را می توان در یک کلام به صورت از «چیزی قطع امید کردن و یا از خیر چیزی گذشتن» تعبیر کرد. در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا جهت بررسی این داستان و حکایت همراه باشید.

معنی ضرب المثل دندان طمع را کندن

ضرب المثل دندان طمع را کندن

دندان طمع کن که شود درد تو درمان

بس درد که درمان شود از کندن دندان

برای این حکایت مفاهیمی متفاوت می توان بیان کرد که بهترین آن ها عبارتند از :

مفهوم اول – چشم پوشی کردن از چیزی و از خیرش گذشتن.

مفهوم دوم – قید چیزی را زدن و نا امید شدن از آن.

مفهوم سوم – دل بریدن از چیزی و دست برداشتن از دلبستگی زیاد.

مفهوم چهارم – دوری کردن از صفت حریص بودن و زیاده خواهی.

آدمیزاد اگر به چیزی بیش از حد طمع داشته باشد به تدریج دچار زیاده خواهی می شود. این زیاده خواهی باعث می شود که انسان دیگر احساس شادی و لذت نداشته باشد تا جایی که کاملا بدبخت شود.

شما چه مفهوم هایی دیگری برای این ضرب المثل پیشنهاد می کنید؟ در قسمت نظرات با ما در ارتباط باشید.

داستان و حکایت دندان طمع را کندن

آمده است که در ایام قدیم پادشاهی می زیست که با تمام ثروتی که داشت بازهم شاد و خوشحال نبود. روزی که وی در حال قدم زدن در کاخ بود ناگهان یکی از آشپز دربارش را دید که بسیار کیفش کوک است و زیر لب ترانه ای می خواند.

پادشاه که با دیدن این صحنه متعجب شده بود از آشپز پرسید : علت این همه خوشحالی چیست؟

آشپز جواب داد : قربان، از آنجایی که من تنها آشپزی بیش نیستم تمام تلاشم بر این است که خانواده ام را شاد کنم. ما به اندازه کافی مایحتاج زندگی را داریم و از این بابت راضی هستیم. پس از پایان این مکالمه پادشاه ماجرا را برای نخست وزیرش تعریف کرد.

داستان ضرب المثل دندان طمع را کندن

نخست وزیر در جواب به پادشاه گفت : پادشاه، علت شادی این آشپز عدم عضویت وی در گروه ۹۹ می باشد. اگر او به این گروه نپیوندد یعنی انسانی خوشبین می باشد.

در حین پادشاه پرسید: گروه ۹۹ دیگر چیست؟ ادامه ضرب المثل دندان طمع را کندن.

نخست وزیر گفت : برای فهمیدن معنی گروه ۹۹ یک کیسه با نود و نه سکه را جلوی درب خانه آشپز بگذارید. پادشاه نیز همین کار را کرد.

هنگامی که سرآشپز کار هایش در کاخ تمام شد به سمت خانه حرکت کرد. هنگام باز کردن درب خانه کیسه سکه ها را دید و آن را با تعجب به خانه برد. پس از باز کردن سر کیسه و دیدن سکه های طلا بسیار شاد شد.

آشپز سکه های از کیسه در آورد و شروع به شمردن کردن اما هر چه می شمرد به عدد ۹۹ سکه می رسید. او فکر کرده بود که سکه را گم کرده است و همه جا را به دنبال آن گشت. اما وقتی نتوانست سکه ۱۰۰ ام را پیدا کند تصمیم گرفت با بیشتر تلاش کردن یک سکه طلایی دیگر به دست آورد.

به همین دلیل صبح روز بعد دیرتر از خواب بیدار شد و از همسر و فرزندش انتقاد کرد که چرا وی را بیدار نکرده اند. آشپز دیگر مانند گذشته خوشحال نبود و آواز هم نمی خواند. او فقط تا حد توان کار می کرد.

پادشاه که هنوز نتوانست بود علت تغییر رفتار آشپز را بفهمد باز هم به نزد نخست وزیر رفت.

نخست وزیر به وی گفت : قربان حالا می توانید بفهمید که اعضای گروه ۹۹ چه کسانی می باشند. این افراد ثروت خوبی دارند اما راضی نیستند. خیلی تلاش می کنند و اما باز هم بیشتر می خواهند.

آنان می خواهند هر چه زودتر ” یکصد ” سکه را از آن خود کنند . این علت اصلی نگرانی ها و آلام آنان می باشد . آنها به همین دلیل شادی و رضایت را از دست می دهند و البته همین افراد اعضای گروه ۹۹ نامیده می شوند.

داستان ضرب المثل دندان طمع را کندن پر از درس زندگی می باشد. از قناعت هیچکس بی جان نشد همانگونه که از حریصی هیچکس سلطان نشد!

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

‫4 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + نوزده =