ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل سبیلش را چرب کرد ✳️+ بازآفرینی و اصطلاح انگلیسی

معنی و مفهوم ضرب المثل سبیل اش را چرب کردن به همراه ریشه و داستان حکایت و اصطلاح انگلیسی

معنی ضرب المثل سبیلش را چرب کرد : این ضرب المثل از زمان پادشاهان صفوی به وجود آمده که معنی آن زمان با معنی الان ضرب المثل کمی تفاوت دارد. این ضرب المثل در دوران صفوی معمولا برای چرب کردن یا همان روغن زدن به سبیل افراد ثروتمند استفاده می‌شد ولی حال معنی آن به رشوه دادن به کسی جهت راه اندازی کار خود تغییر کرده که همین موضوع سبب شده مخاطبان زیادی به سمت مطالعه آن کشیده شوند.

ضرب المثل سبیلش را چرب کرد، جزو یکی از ضرب المثل‌های پرمخاطبی است که به افراد رشوه ده  اشاره می‌کند و قصد آن آشکار سازی امور مردم است. برای آشنایی با مطالب کامل‌تری درمورد ضرب‌المثل، در ادامه  با بخش ضرب المثل ماگرتا با ما همراه باشید.

مَثَل پیشنهادی : معنی ضرب المثل زخم زبان بدتر از زخم شمشیر است

معنی ضرب المثل سبیلش را چرب کرد

مفهوم ضرب المثل سبیلش را چرب کرد

مفهوم این ضرب المثل این است که افراد رشوه بگیر در سراسر جهان افزایش یافته و معمولا هر فردی می‌تواند با کمی رشوه دادن به افراد کار خود را انجام دهد. در حقیقت می‌توان گفت این ضرب المثل کنایه‌ای در بر دارد که این کنایه مربوط به رشوه دادن می‌باشد.

افراد می‌خواهند تا با استفاده از کمی رشوه، کارهای خود را راه انداخته و از این طریق جزو افراد موفق به حساب بیایند. باید بدانید معمولا زمانی که افراد قصد دارند تا رشوه دادن کسی را در جامعه آشکار کنند، از ضرب المثل سبیلش را چرب کرد استفاده می‌کنند.

داستان یا تاریخچه ضرب المثل سبیلش را چرب کرد

تاریخچه این ضرب المثل به دوران حکومت پادشاهان صفوی برمی‌گردد. در آن دوران مردان جامعه سبیل‌های بلند و با ضخامت کلفتی داشتند که همین علت آن‌ها را مجبور می‌کرد تا به تمیزی و مرتبی سبیلشان اهمیت دهند. آن‌ها موظف بودند همیشه و در همه حال سبیل تمیزی داشته باشند و در صورتی که کمی در این کار غفلت داشته باشند، سبیلی نامرتب و زشت خواهند داشت که در جامعه وجهه بدی داشتند.

آن‌ها نیز برای دور ماندن از نامرتبی و دست یافتن به سبیلی تمیز و مرتب همیشه به تمیزی آن اهمیت می‌دادند. باید بدانید که برخی از افراد سبیل کلفت دارای ثروت بسیاری بودند که برای انجام هر یک امور خود، خدمتکار شخصی داشتند که او به انجام کارها می‌پرداخت.

یکی از امور خدمتکارها، تمیز کردن سبیل افراد ثروتمند بود که برای زیبایی آن از روغن چرب نیز استفاده می‌کردند تا به این وسیله جلوه و تصویر زیبایی را به سبیل افراد دهند. البته ناگفته نماند که این خدمتکارها در برابر امور انجام شده دستمزدی دریافت می‌کردند که هر چقدر میزان کارشان بهتر بوده باشد، دستمزد بالایی نیز داشتند.

پس از اتمام تمیزکاری و روغن کاری سبیل به هر میزان که کارفرما یا صاحب سبیل از چهره خود راضی بوده باشد، خدمتکار به همان میزان دستمزد بالایی دریافت خواهد کرد.

نکته: هر میزان که تمیزی سبیل زیاد بوده باشد و زیبایی آن به چشم بخورد، این کار در روند افزایشی و کاهشی حقوق دارای تاثیر بسزایی است.

این ضرب المثل از آن دوران مورد استفاده قرار گرفت و پس از گذشت مدت زمانی بین مردم رایج شد و حال از آن برای اشاره به رشوه دادن افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گسترش و بازآفرینی ضرب المثل سبیلش را چرب کرد

امروزه از این ضرب المثل برای اشاره به افرادی استفاده می‌شود که قصد دارند با مقداری رشوه دادن به امور دلخواه خود دسترسی پیدا کنند.

درواقع این گونه افراد برای اینکه کار خود را راه بیندازند، حاضر هستند از پول و اموال خود گذشته و با استفاده از آن‌ها، به فردی کاربلد و خبره رشوه دهند و از او را متقاعد کنند تا به انجام کار او بپردازند. زمانی که افراد از این موضوع آگاه شوند از ضرب المثل سبیلش را چرب کرد استفاده می‌کنند.

اصطلاح انگلیسی ضرب المثل سبیلش را چرب کرد

“to oil someone’s palm or hand”
“روغن زدن به کف دست یا دست کسی”

If you want your luggage to make the plane, be sure to grease the porter’s palm.
اگر می‌خواهید چمدانتان را برای هواپیما بسازید، حتماً کف دست باربر را چرب کنید.

مَثَل های پیشنهادی :
معنی ضرب المثل روزی افتاده دست قوزی
و
معنی ضرب المثل روزگار آینه را محتاج خاکستر کند

☑️ به پایان ضرب المثل سنگ بزرگ علامت نزدن است رسیده‌ایم، اگر دیدگاهی در این رابطه دارید حتما آن را از بخش نظرات با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × سه =