مطلب پیشنهادی :
ad
+
ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل خانه ظالم به اندک فرصتی ویران شود

مفهوم و کاربرد حکایت «ظالم به اندک فرصتی ویران شود» به همراه بررسی ریشه و تاریخچه آن

خانه ظالم به اندک فرصتی ویران شود یعنی چه؟ این حکایت با اشاره به این که جز پروردگار، همه چیز پایان پذیر است. ظلم و ستمگری نیز پایان پذیر و پایه‌های ناپایدار و متزلزل دارد. در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل خانه از پای بست ویران است

معنی ضرب المثل خانه ظالم به اندک فرصتی ویران شود

مفهوم ضرب المثل خانه ظالم به اندک فرصتی ویران شود

خانه ظالم به اندک فرصتی ویران شود، کنایه از«هر کسی به نتیجه اعمال خود می‌رسد». ظلم عاقبت ندارد و زودتر از هر کار زشت دیگری گریبان خود ظالم را خواهد گرفت. یعنی پس از مدتی، اثری از آن بر جای نمی‌ماند؛ زیرا عدالت و انصاف تا ابد پشت ابر نخواهد ماند و طلوع خورشید، روشنی بخش دل‌های مظلومان است.

داستان و تاریخچه حکایت

بهلول« رهبر قیام مسجد گوهرشاد» در ارتباط با ضرب المثل خانه ظالم به اندک فرصتی ویران شود، داستان واقعی را بازگو می کند: جنگ دادن مرغ‌ها در افغانستان رواج دارد. جوانان افغان در روز های مشخص دو خروس و یا دو کبک را به جنگ می‌اندازند. اما این کار غیرقانونی است و اگر پلیس جنگ دادن مرغ‌ها را می‌دید، آنها مجازات می‌کرد.

روزی در حال گذر از خیابانی بودم، پلیس با پسر جوانی که یک کبک در دست داشت مجادله می‌کرد. پلیس گفت: تو این پرنده را برای جنگ می‌خواهی، باید به من رشوه بدهی یا آن را با خود می‌برم. جوان گفت: اما من این کبک را برای آواز خواندنش پیش خود نگه داشته‌ام. هر وقت دیدی این کبک را به جنگ انداختم، مرا دستگیر کن.

من همچنان آنها را نگاه می‌کردم تا متوجه شوم پایان بحث آن‌ها به کجا می‌رسد. پلیس از این که آن جوان از دادن رشوه امتناع کرد عصبانی شد. پرنده را از او گرفت و با دست سر پرنده را از بدن جدا کرد و به خیابان انداخت و به پسر جوان نگاه کرد و گفت: برو از من شکایت کن.

پرنده هنوز پرپر می زد و پلیس از آنجا دور شد اما هنوز ۵۰ قدم دور نشده بود که یک اتومبیل از پشت به کمرش زد و از روی بدنش رد شد و او هم مانند پرنده از وسط دو نیم شد.

گسترش و بازآفرینی

خانه ظالم به اندک فرصتی ویران شود، در واقع یک بیت از اشعار صائب تبریزی است. مردم با گذر زمان مصرعی از بیت را به عنوان ضرب المثل مورد استفاده قرار دادند.

در طول تاریخ بشریت تا به امروز ظالم در هر جامعه‌ای وجود داشته است و دست به ظلم زده اند. بنابراین هنگامی که ظلمی روی دهد، برای آگاه کردن افراد ظالم از خطاهایشان این ضرب المثل را به کار می‌برند.

انشا با موضوع ضرب المثل خانه ظالم به اندک فرصتی ویران شود

مقدمه: باید از ظلم روا داشتن به دیگران بپرهیزیم. انسان باید با ظلم و هر نوع بی‌عدالتی بجنگد و نباید در شرایطی که به ایشان ستم می‌شود دست بر روی دست گذارد؛ بلکه باید به مقابله با ستم و ستمگران برخیزد.

بدنه: ستم ستیزی بر شخص ستم دیده و همچنین افراد جامعه امری واجب است؛ زیرا ستم پذیری، خود گناهی غیر قابل بخشش است.

نتیجه: در جهان هر عمل چه خوب و چه بد، بازتابی دارد. ظالم هر چقدر که به ظلم ادامه دهد، عاقبت اعمال زشتش را می‌بیند.

مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل روزگار آینه را محتاج خاکستر کند
و
معنی ضرب المثل خیاط در کوزه افتاد

⭕️ به پایان توضیحات معنی ضرب المثل خانه ظالم به اندک فرصتی ویران شود رسیدیم، اگر نظری درباره این حکایت قدیمی داشتید حتما آن را از بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × سه =