مطلب پیشنهادی :
ad
+
ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل از ترس دمش را روی کولش گذاشت و در رفت

ریشه و مفهوم حکایت قدیمی «از ترس دمش را روی کولش گذاشت و در رفت» با توضیح کامل

معنی ضرب المثل از ترس دمش را روی کولش گذاشت و در رفت : این مَثَل برای کسانی کاربرد دارد که بسیار پر مدعی و قیل و قال کن هستند اما با کوچک‌ترین کنشی واکنش ترس و فرار از خود نشان می‌دهند. در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.

مطلب پیشنهادی: گسترش ضرب المثل آدم ترسو هزار بار می میرد

معنی ضرب المثل از ترس دمش را روی کولش گذاشت و در رفت

مفهوم ضرب المثل از ترس دمش را روی کولش گذاشت و در رفت

همانطور که گفتیم مفهوم ضرب‌المثل از ترس، دمش را روی کولش گذاشت و در رفت، نشان دهنده توخالی بودن افرادی است که های و هوی بسیاری دارند اما در اصل ماجرا با کوچک‌ترین اتفاقی یا اوضاعی که بر وفق مرا نباشد طوری فرار می‌کنند که هیچکس نمی‌تواند آن‌ها را پیدا کند.

افرادی که اهل ادعاهای الکی هستند را باور نکنید؛ زیرا این افراد پر از لغزش‌هایی هستند که اصلا قبولش ندارند و بروزش نمی‌دهند. این ضرب‌المثل با توجه به اینکه عملکرد حیوانات در دمشان خودشان را نشان می‌دهد برداشت شده است.

این حالت توصیف شده برای انسان‌هایی است که وی از موقعیت یا وضعیتی ترسیده باشند بدون تعلل مانند حیوانات دمشان را روی کولشان می گذارند و می روند.

داستان حکایت از ترس دمش را روی کولش گذاشت و در رفت

شاید اگر بخواهیم یک تاریخچه نزدیک به ضرب‌المثل از ترس دمش را روی کولش گذاشت و در رفت نسبت بدهیم، زمانی است که شاه که اوضاع کشور را به ویرانی کشانده بود و اما به طور مدام در حال پخش تصویرهای زیبا و شاهانه از خود بود. او با انقلاب مردمی بدون هیچ پشتوانه قوی فرار را بر قرار ترجیح داد؛ البته پیشینه این ضرب‌المثل به واکاوی حیوانات از روی عکس‌العمل هایی که بر روی دم خود نشان می‌دهند است.

انشاء از ترس، دُمش را روی کولش گذاشت و در رفت!

مقدمه: بسیاری از افراد هستند که از روی ظاهر فریبی و خودنمایی شروع به قمپز در کردن می‌کنند و بزرگ‌نمایی اغراق آمیزی از خودشان نشان می‌دهند اما این افراد چون طبل‌های توخالی هستند که در یک وضعیت بحرانی به سرعت پا به فرار می‌گذارند.

بدنه: در حقیقت این ضرب‌المثل توصیف افرادی است که به دروغ و یاوه از خود حرف می‌زنند و اگر در همان شرایطی که با ادعا از خود تعریف می‌کنند قرار گیرند با سرعت هر چه تمام صحنه را خالی می‌کنند و آدم‌هایی که ادعا کرده‌اند اند نیستند.

نتیجه: با تمامی مطالبی که گفته می‌شود این نتیجه گرفته می‌شود که هیچ وقت گول افرادی را نخورید که مداوم در حال تعریف کردن از خود هستند و برای امتحان کردن این افراد آن‌ها را در موقعیت‌های سخت امتحان کنید و سپس اور را بسنجید و اگر دیدید که این آدم همان فردی که ادعا می‌کرده است بوده حالا قابل اعتماد و اطمینان است.

مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل از ترس عقرب جراره به مار غاشیه پناه می برد
و
معنی ضرب المثل مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید می ترسد

✅ به پایان معنی ضرب المثل از ترس دمش را روی کولش گذاشت و در رفت رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این ضرب المثل داشتید حتما آن را با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − 2 =