مطلب پیشنهادی :
ad
+
فرهنگ و هنر

جواب فعالیت های درس ۸ تاریخ دهم انسانی ⏺ سپیده دم تمدن ایرانی

گام به گام درس هشتم تاریخ دهم انسانی و پاسخ فعالیت و پرسش های نمونه درس 8 سپیده دم تمدن ایرانی با راه حل

جواب فعالیت های درس ۸ تاریخ دهم انسانی : گام به گام درس هشتم تاریخ (۱) ایران و جهان باستان پایه دهم رشته انسانی که شامل جواب فعالیت ها و پرسش های نمونه درس 8 سپیده دم تمدن ایرانی از فصل سوم ایران در عصر باستان ؛ سرآغاز هویت ایرانی در صفحه های ۷۲ ، ۷۳ ، ۷۵ ، ۷۷ و ۷۹ است را در ادامه در بخش آموزش و پرورش ماگرتا آماده کرده ایم.

همچنین بخوانید : جواب فعالیت های درس ۷ تاریخ دهم انسانی

گام به گام فعالیت درس ۸ تاریخ دهم
گام به گام فعالیت درس ۸ تاریخ دهم

جواب فعالیت های درس ۸ تاریخ دهم انسانی

در ادامه با پاسخ درس هشت تاریخ ۱ رشته انسانی پایه دهم داریم :

جواب فعالیت ۱ صفحه ۷۲ تاریخ انسانی دهم

نقشهٔ محوطه‌های باستانی در صفحهٔ ٧١ را با نقشهٔ کنونی پراکندگی روستاها و شهرها در ایران مقایسه کنید و بگویید:

الف- چه نسبتی میان پراکندگی محوطه‌های باستانی، با پراکندگی روستاها و شهرها در زمان حال وجود دارد؟

محوطه های باستانی ایران بیشتر در کوهپایه ها یا دشت ها و به میزان کمتری در مناطق پست قرار دارند. زیرا امکان دسترسی به آب و کار کشاورزی و دامداری وجود داشت. همچنین برخی از اماکن باستانی ایران در نزدیکی مراکز تمدن بین النهرین واقع شده اند. اما امروزه به دلیل فناوری آبرسانی در بسیاری از نقاط ایران امکان زندگی وجود دارد و محدود به مکان خاصی نیست.

ب- عوامل جغرافیایی و به ویژه آب و هوا، چه نقشی در پراکندگی محوطه‌های باستانی داشته است؟

یکی از موثرترین عوامل در شکل گیری محوطه های باستانی در نقاط مختلف بوده است. عواملی مانند دریاها و راه های ارتباطی دریاها، کوه ها و رودخانه ها بیشتر سکونت گاه ها را به خود جذب کرده است و عوامل اقلیمی به ویژه اقلیم کوهستانی و سواحل نقش بسیار مهمی داشته است.

پ- سکونتگاه‌های باستانی استان محل زندگی و یا یکی از استا‌ن‌های هم جوار خود را بر روی نقشه مشخص نمایید.

تخت جمشید در استان فارس- بم در استان کرمان- شهر سوخته در استان سیستان و بلوچستان و… نمونه‌های از این مواردند.

نقشه صفحه ۷۱ تاریخ دهم انسانی

همچنین بخوانید : جواب فعالیت های درس ۶ تاریخ دهم انسانی

جواب فعالیت ۲ صفحه ۷۳ تاریخ انسانی دهم

تصویر ابزارهای سنگی صفحه قبل را به دقت ملاحظه کنید و بگو یید ابزارهای هر دوره چه تغییری کرد‌ه‌اند؟ به نظر شما علت این تغ ییر چه بوده است؟

ابزار سنگی در هر دوره نسبت به دوره قبل کاربردی تر و موثرتر شده است تا قدرت ضربه آن را افزایش دهد. این امر به دلیل تغییر نیازها یا نیازهای عملی بوده است و نشان دهنده رشد فکری انسان در ساخت ابزار مناسب تر برای شکار حیوانات، کندن زمین و یا خرد کردن میوه و گوشت است.

ظروف صفحه ۷۳ تاریخ انسانی دهم

جواب فعالیت ۳ صفحه 73 تاریخ انسانی دهم

به تصاویر ظروف سفالی بالا و نیز تصاویر دیگری از ظروف سفالی دورهٔ پیش از تاریخ که دبیر محترم به شما نشان می‌دهد. به دقت توجه کنید و بگویید:

الف- چه نوع تصاویری بر روی ظروف سفالی نقاشی شده است؟ تصاویر حیوانات و گیاهان
ب- این تصاویر از چه جهاتی به باستا‌ن شناسان در تحلیل زندگی مردمان پیش از تاریخ کمک می کند؟ (دو مورد ذکر کنید)

۱- نوع ابزارآلات و نیازهای زمان و استفاده از آنها- شرایط اجتماعی و اقتصادی یک دوره ۲- نگرش مردم آن منطقه و سطح فرهنگ و هنر

جواب فعالیت ۴ صفحه ۷۵ تاریخ انسانی دهم

الف- با راهنمایی دبیر خود، تحقیق کنید که چرا شهر سوخته به این نام معروف شده است.

به دلیل آتش‌سوزی که در دو دوره بین سال های 3200 تا 2750 قبل از میلاد در این شهر روی داده و آثار باقیمانده از آن هنوز دیده می‌شود به شهر سوخته معروف شد.

ب- مشهورترین کشفیات باستا‌ن شناسی این شهر چه بوده است؟

نظام مرتب و منظم آب‌رسانی و تخلیه‌ی فاضلاب، دانش پزشکی (چشم مصنوعی، جراحی مغز و…)، وجود کارگاه‌های صنعتی ساخت سفال و جواهرات، صنعت پیشرفته پارچه بافی

پ- تصویر بالا کدام بخش از بخش‌های پنج گانهٔ شهر سوخته را نشان می‌دهد؟ بخش گورستان‌ها

جواب فعالیت ۵ صفحه ۷۷ تاریخ انسانی دهم

شهرهای قلمرو ایلام را با توجه به نقشهٔ صفحهٔ 76 فهرست نما یید. در دورهٔ ایلام، معماری پیشرفت چشمگیری کرد و استفاده از آجر در ساختن بناها رایج شد. معبد چُغازنبیل در نزدیکی شهر شوش، شاهکار معماری آن دوره به شمار می‌رود. این معبد با استفاده از خشت خام در چند طبقه بنا شده است و روکشی از آجرنوشته‌ها و آجرهای لعاب دار دارد.

شهرهای واقع در جلگه خوزستان، استان‌های فارس و بوشهر، قسمت‌هایی از استان‌های کرمان- لرستان- کرمانشاه تا کردستان.

همچنین بخوانید : جواب فعالیت درس ۵ تاریخ دهم انسانی

جواب پرسش های نمونه صفحه ۷۹ درس هشتم تاریخ انسانی دهم

1- موقعیت جغرافیایی فلات ایران از چه جهاتی بر وضعیت تاریخ و تمدن در ایران تأثیرگذار بوده است؟

فلات ایران بین شرق و غرب جهان باستان، تمدن ایرانی را به پلی میان شرق و غرب تبدیل کرد که پیوندهای تجاری، سیاسی، نظامی و فرهنگی میان سرزمین های دور و نزدیک برقرار کرد. سرزمین ایران به مرکز مبادلات فرهنگی، هنری و اقتصادی بین ملت ها تبدیل شده بود. از سوی دیگر موقعیت جغرافیایی ایران باعث هجوم اقوام مختلف و حملات نظامی به ایران شد که تأثیر زیادی در ابعاد مختلف زندگی سیاسی، اجتماعی، فکری و … داشت.

2- مهم‌ترین دستاوردهای ساکنان فلات ایران در دوران پیش از تاریخ در زمین‌های سفالگری و فلزکاری چه بوده است؟

تولید ظروف و ابزار سفالی و مسی ، به ویژه جواهرات ، ساخت اشیاء و ابزار برنزی (ترکیب مس و قلع) و ظروف سنگ صابون ، تکنیک های ذوب و قالب گیری فلز

3- چرا نواحی غربی و جنوب غربی فلات ایران زودتر از دیگر نواحی، وارد دورهٔ تاریخی شدند؟

نزدیکی به تمدن های بین النهرین و استفاده از دستاوردهای آنها و دسترسی به منابع آبی در دامنه های زاگرس از جمله رودخانه کارون، گروهی از مردم به کشاورزی و دامداری روی آوردند و به تدریج آبادی ها و روستاها پدید آمد.

4- چگونگی تأسیس حکومت ایلام را توضیح دهید.

تهاجمات و لشکرکشی های پی در پی فرمانروایان سومری و اکدی به سرزمین ایلام، حاکمان کوچک و مستقل را به این نتیجه رساند که باید متحد شوند. پس از اتحاد آنها، حکومت پادشاهی ایلام تأسیس شد.

5- وضعیت دین و اعتقادات ایلامیان را شرح دهید.

ایلامیان به خدایان زیادی اعتقاد داشتند و از آنها در پیشبرد کار خود کمک خواستند. به گفته ایلامی ها، خدایان دارای قدرت های ماوراء طبیعی بودند که آنها را قادر به انجام هر کاری می کرد. آنها الهه های مادر را مادر خدایان می دانستند و برای آنها احترام زیادی قائل بودند و معابد زیادی برای پرستش آنها می ساختند. محبوب ترین خدایان ایلامی اینشوشیناک (خدای شهر شوش) بود. معبد چغازنبیل محل عبادت این ایزد محسوب می شد.

همچنین بخوانید : جواب فعالیت درس ۴ تاریخ دهم انسانی

⭐️ اگر سوالی در رابطه با جواب فعالیت ها و پرسش های نمونه درس ۸ تاریخ انسانی دهم دارید آن را از قسمت دیدگاه بپرسید. همچنین جهت مشاهده گام به گام سایر درس های کتاب کافیست شماره درس را به همراه عبارت ماگرتا در گوگل جست و جو کنید.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + 4 =