ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل آش کشکه خالته بخوری پاته نخوری پاته + داستان آن

ریشه و مفهوم حکایت قدیمی «آش کشکه خالته بخوری پاته نخوری پاته»

معنی ضرب المثل آش کشکه خالته بخوری پاته نخوری پاته : این مَثَل دهنده این موضوع است که شما مجبور به انجام کاری هستید و به هیچ‌وجه امکان حق انتخاب ندارید و موظف هستید کاری را که بر دوشتان گذاشته شده را انجام دهید. در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه باشید.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل آش نخورده و دهان سوخته

معنی ضرب المثل آش کشکه خالته بخوری پاته نخوری پاته

مفهوم ضرب المثل آش کشکه خالته بخوری پاته نخوری پاته

این ضرب المثل این مفهوم را به افراد می‌رساند که وقتی کاری را برعهده شما می‌گذارند، موظف به انجام آن هستید و هیچ چاره‌ای جز انجامش ندارید. در این صورت افراد از ضرب المثل آش کشکه خالته بخوری پاته نخوری پاته استفاده می‌کنند.

برای مثال زمانی که کسی اقدام به تمیز کردن منزل می‌کند دیگر راه پا پس کشیدن نداشته و مجبور است که کل منزل را تمیز کرده و سپس دست از کار بکشد.

داستان ضرب المثل آش کشکه خالته بخوری پاته نخوری پاته

روزی از روزها فردی که به تحصیل علاقه چندانی نداشت به اجبار خانواده، اقدام به تحصیل کرد. او به صورت مداوم به کلاس‌های خود می‌رفت و سعی خود را می‌کرد که علاقه‌ای به درس نشان دهد. با گذشت زمان و سخت‌تر شدن دروس، او کم آورد و قصد ترک تحصیل کرد که ناگهان خانواده‌اش از این موضوع آگاه شدند و به او گفتند: اگر می‌خواهی در آینده لنگ نمانی و به جایگاهی برسی، باید تحصیل کنی تا اینکه بتوانی به فردی موفق تبدیل شوی.

در این حال مادرش گفت: ببین فرزندم تحصیل همانند آش کشکه خالته بخوری پاته نخوری پاته، حالا که اقدام کرده‌ای و نصف راه را رفته‌ای پس دیگر حق انتخاب و پا پس کشیدن نداری و مجبور هستی تا آخر درست ادامه دهی. او که از گفته‌های خانواده‌اش کمی ناراحت شده بود نشست با خود فکر کرد و گفت: حال که من حق انتخاب ندارم، پس بهتر است از این دوران لذت ببردم و به جای خوشگذرانی تحصیل و یادگیری درستی داشته باشم. پس تصمیم خود را قطعی کرد و به صورت محکم به تحصیلش ادامه داد.

گسترش و بازآفرینی این حکایت

این ضرب المثل کاری را به فردی تحمیل کرده و او را مجبور به انجام آن کار می‌کند. در این حالت فرد نیز مجبور به انجام آن بوده و نمی‌تواند هیچ کاری انجام دهد. البته باید بدانید که این کار نادرست بوده و هر فردی باید دارای حق انتخاب باشد تا به این صورت بتواند امور درستی را انجام داده و از امور نادرست و غلط دوری کند. در این حالت افراد خواهند توانست با به کار گیری روش‌های درستی آینده خود را نورانی کرده و از آن لذت ببرند.

مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل دوستی خاله خرسه
و
معنی ضرب المثل از ترس دمش را روی کولش گذاشت و در رفت

☑️ به پایان معنی ضرب المثل آش کشکه خالته بخوری پاته نخوری پاته رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این ضرب المثل قدیمی داشتید حتما آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 1 =